1

Temat: ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

Nie ma obowiązku publikowania ogłoszenia o udzieleniu zamówienia na stronie internetowej Zamawiającego?

2 (edytowany przez covec 2013-09-24 09:18:00)

Odp: ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

nie, ale publikacja BZP jest lotem błyskawicy przenoszona przez inne www i nie ma problemu żeby odnaleźć takie informacje.
Oczywiście zakazu nie ma smile

3

Ale dla przejrzystości nie zaszkodzi smile

4

Co w sytuacji, kiedy umowa podpisana jest 24.09., ogłoszenie w BZP również opublikowane 24.09, a na stronie www. 26.09 jest to wielkie naruszenie, chyba nie? Z jaką datą kierownik ma zatwierdzić protokół? Zazwyczaj jest to data umieszczenia ogłoszenia w BZP.

5

jeżeli nie ma obowiązku zamieszczania ogłoszenia o udzieleniu zamówienia na www, to nie ma też naruszenia. to jest tylko Twoja dobra wola.
w poz. 23 protokołu wpisuję datę zamieszczenia ogłoszenia o udzieleniu zamówienia w BZP, no chyba że kierownik ma wolne, to wtedy datę pierwszego dnia jak wróci do pracy.

6

Jak szad.

7

szad napisał/a:

jeżeli nie ma obowiązku zamieszczania ogłoszenia o udzieleniu zamówienia na www, to nie ma też naruszenia. to jest tylko Twoja dobra wola.

Chyba, że masz takie postanowienia w swoim wewnętrznym regulaminie, ale generalnie podzielam Twój pogląd wink

8

w moim regulaminie nie mam takiego wymogu. zresztą nie widzę sensu wprowadzania do regulaminów rzeczy, których nie wymaga ustawa. i tak jest masa biurokracji, więc po co samemu sobie robić jeszcze dodatkowe obowiązki.

9

Napisałem to, bo widziałem co najmniej dwóch zamawiających, którzy mieli takie zapisy (i lepsze) w swoich regulaminach.

10

od nowego roku będę musiał wprowadzić regulamin do zamówień poniżej kwoty z art. 4 pkt 8. może ktoś ma jakiś zgrabny regulamin, niezbyt rozbudowany, którym mógłby się podzielić smile

11

Mój regulamin od 2 lat leży w szafie, zrobiłem projekt ale na razie, póki nie ma obowiązku nie wprowadzamy smile

12

tylko jak podniosą próg, to chyba jednak przyjdzie nam wprowadzić jakieś regulację.

kontrola żadna Ci się nie przyczepiła, że nie masz takiego regulaminu?

13

Nikt się nie czepiał, sami potwierdzali że skoro wymogu nie ma nie mamy obowiązku go mieć, lecz pomimo tego rozeznanie rynkowe robić trzeba.