1

Temat: dok. wykonawcy zagraniczni

Witam, mam proste postępowanie, chcemy jedynie bazować na oświadczeniu z art. 22,24 i grupie kapitałowej, a więc teraz zastanawiam się co wpisać w pkt. gdzie będą postanowienia dla wykonawców zagranicznych, czy nic nie wpisywać i ominąć ten pkt, czy jednak pkt. zostawić i wpisać powyższe żądane oświadczenia?

2

Odp: dok. wykonawcy zagraniczni

Zostawić pkt. i wpisać tylko same oświadczenia., czyli 22,24 i gr. kapitałowa.

3

Miksu napisał/a:

Witam, mam proste postępowanie, chcemy jedynie bazować na oświadczeniu z art. 22,24 i grupie kapitałowej, a więc teraz zastanawiam się co wpisać w pkt. gdzie będą postanowienia dla wykonawców zagranicznych, czy nic nie wpisywać i ominąć ten pkt, czy jednak pkt. zostawić i wpisać powyższe żądane oświadczenia?

pytasz o siwz czy o ogłoszenie o zamówieniu?

4

O SIWZ.

5

ja w Twoim przypadku  nic bym nie pisał. skoro wcześniej wymieniłeś, że żądasz od wykonawców tych oświadczeń, to ujęci są tu również wykonawcy zagraniczni.
jeżeli byś żądał tych dokumentów z ZUS, US, KRK to jesteś zobowiązany podać jakie dokumenty odpowiednio ma złożyć zamiast tych dokumentów (par. 4. 1 rozporządzenia o dokumentach).

przecież jak żądasz np. wykaz robót, to chyba przy dokumentach od wykonawcy zagranicznego nie wpisujesz jeszcze raz, że zadasz ten wykaz? chyba, że się mylę?