Temat: Sejm RP uchwalił w dniu dzisiejszym ....
Sejm RP uchwalił w dniu dzisiejszym przygotowaną w Urzędzie Zamówień Publicznych ustawę o zmianie ustawy ? Prawo zamówień publicznych dot. ochrony podwykonawstwa w zamówieniach publicznych.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Sejm RP uchwalił w dniu dzisiejszym ....
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sejm RP uchwalił w dniu dzisiejszym przygotowaną w Urzędzie Zamówień Publicznych ustawę o zmianie ustawy ? Prawo zamówień publicznych dot. ochrony podwykonawstwa w zamówieniach publicznych.
No, to teraz jeszcze jeszcze trzy bramki z Ukrainą i brak frekfencji w warszawskim referendum i weekend będzie można zaliczyć do udanych
:)
No, to teraz jeszcze jeszcze trzy bramki z Ukrainą
... ale bramki dla kogo ?>
Myślę, że strzelimy, ale oni też nie są tak zupełnie bez szans więc trzy do kupy się pewnie nazbierają, chociaż nie czuję wiatru zmiany jeżeli chodzi o grę polskiej reprezentacji, a szkoda ...
Myślę, że strzelimy, ale oni też nie są tak zupełnie bez szans więc trzy do kupy się pewnie nazbierają, chociaż nie czuję wiatru zmiany jeżeli chodzi o grę polskiej reprezentacji, a szkoda ...
Dzisiaj słyszałem, iż reprezentanci zamierzają zagrać cyt.: "zagramy tak samo" ..... więc - nie ma lipy, ani cudu ...
.. wiesz to taka taktyka w celu uśpienia przeciwnika, taki chocholi taniec (nie mylić z Dudek Dance)
i przy okazji kibiców tez uśpią ..
Czas najwyższy na uregulowanie kwestii podwykonawców, czekam jeszcze na uregulowanie rażąco niskiej ceny.
a gdzie to cudo zostało opublikowane bo na stronie uzp ni ma
Już jest na str. UZP.
a to to widziałem ale chodziło mi o tekst z Dz. U.
na sejmie jeszcze ni ma,
http://isap.sejm.gov.pl/SearchServlet
pewnie to ostatnie wypociny z http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/publish.aspx?PD;2429
Teksu w Dz.U też nie widziałem.
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=1179
tego szukałem, dziękuję
Ale znowu namieszali.
Ale jeszcze nie ogłosili w Dz. U.
dokładnie
Kwestia dni.
w związku z nowelizacja jakie nowe obowiązki dojdą zamawiającemu?
Nowy wzór umowy. "Umowa zawiera w szczególności...." i oczywiście wiele innych związanych z podwykonawcami. Na etapie postępowania nowe zapisy w SIWZ, nowe zasady dopuszczalności podwykonawstwa, na etapie realizacji umowy, jakby to powiedzieć - stanie na straży interesu podwykonawcy.
Dokładnie, kilku zmian trzeba będzie dokonać.
Poczekajcie na Senat - dopiero Sejm przyjął
Bipi - a co tam senat? Na Bula czekam
Poczekajcie na Senat - dopiero Sejm przyjął
Fakt. Pozostał Senat i dopiero Prezydent. Czyli to nie jest kwestia dni.
Oj Senat może może. Namiesza jak z tą rzetelnością i będziemy wtedy główkowali co i jak
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Sejm RP uchwalił w dniu dzisiejszym ....
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc