26

Odp: Dostawa sprzętu komputerowego

Darek, Marcel - doszło? bo coś mi poczta kiepsko hula...

27

Doszło - dzięki. Poczytamy smile

28

Również poproszę:)

29

psz napisał/a:

Również poproszę:)

To podeślij maila, bo albo nie mam albo nie wiem, że to Twój wink

30

to ja tez poprosze:-) wielkie dzieki

31

Marta napisał/a:

to ja tez poprosze:-) wielkie dzieki

Maila proszę!

32

Dzięki serdeczne, sprawdziłem - dostałem smile

33

Marta, psz - poszło!

34

Dzięki smile

35

dzięki moze sie kiedys przyda,gratulacje
wybroniles sie pieknie

36

Bipi, a czy ja też mogę poprosić o uzasadnienia i OPZ? Maila mojego posiadasz.

37

Poszło!

38

Poczytałem, nieźle i pogratulować.

39

Podziękować - jednak praca w kontroli dużo daje wink

40

Bipi dzięki serdeczne raz jeszcze. Odpowiedź na korektę jest super napisana. Przyłączam się do gratulacji!!!

41

Ale sobie nabił punktów big_smile

42

Marcel napisał/a:

Ale sobie nabił punktów big_smile

Szkoda, że nic sobie za to nie kupi.... big_smile

43

No właśnie... sad ale przynajmniej jest satysfakcja wink

44

czy mogę się podpiąć z prośbą o przesłanie OPZ dla dostawy komputerów? za tydzień mam mieć gotową SIWZ a szef srogi. smile

45

Poproszę maila.

46

przesłałem adres

47

Czy ja też mogę prosić o OPZ? smile

48

Podobno nie ma więcej kopii smile

49 (edytowany przez obelix 2014-05-28 10:06:57)

OPIS - system operacyjny  WINDOWS 7/8

Zainstalowany system operacyjny musi spełniać następujące wymagania, poprzez wbudowane mechanizmy, bez użycia dodatkowych aplikacji:
-  możliwość dokonywania aktualizacji i poprawek systemu przez Internet z możliwością wyboru instalowanych poprawek;
-  Możliwość dokonywania uaktualnień sterowników urządzeń przez Internet ? witrynę producenta systemu;
-  Darmowe aktualizacje w ramach wersji systemu operacyjnego przez Internet (niezbędne aktualizacje, poprawki, biuletyny bezpieczeństwa muszą być dostarczane bez dodatkowych opłat) ? wymagane podanie nazwy strony serwera WWW;
-  Internetowa aktualizacja zapewniona w języku polskim;
-  Wbudowana zapora internetowa (firewall) dla ochrony połączeń internetowych; zintegrowana z systemem konsola do zarządzania ustawieniami zapory i regułami IP v4 i v6;
-  Zlokalizowane w języku polskim, co najmniej następujące elementy: menu, odtwarzacz multimediów, pomoc, komunikaty systemowe;
-  Wsparcie dla większości powszechnie używanych urządzeń peryferyjnych (drukarek, urządzeń sieciowych, standardów USB, Plug &Play, Wi-Fi)
-  Funkcjonalność automatycznej zmiany domyślnej drukarki w zależności od sieci, do której podłączony jest komputer;
-  Interfejs użytkownika działający w trybie graficznym z elementami 3D, zintegrowana z interfejsem użytkownika interaktywna część pulpitu służącą do uruchamiania aplikacji, które użytkownik może dowolnie wymieniać i pobrać ze strony producenta.
-  Możliwość zdalnej automatycznej instalacji, konfiguracji, administrowania oraz aktualizowania systemu;
- Zabezpieczony hasłem hierarchiczny dostęp do systemu, konta i profile użytkowników zarządzane zdalnie; praca systemu w trybie ochrony kont użytkowników.
- Zintegrowany z systemem moduł wyszukiwania informacji (plików różnego typu) dostępny z kilku poziomów: poziom menu, poziom otwartego okna systemu operacyjnego; system wyszukiwania oparty na konfigurowalnym przez użytkownika module indeksacji zasobów lokalnych.
-  Zintegrowane z systemem operacyjnym narzędzia zwalczające złośliwe oprogramowanie; aktualizacje dostępne u producenta nieodpłatnie bez ograniczeń czasowych.
-  Zintegrowany z systemem operacyjnym moduł synchronizacji komputera z urządzeniami zewnętrznymi.
-  Wbudowany system pomocy w języku polskim;
-  Możliwość przystosowania stanowiska dla osób niepełnosprawnych (np. słabowidzących);
-  Możliwość zarządzania stacją roboczą poprzez polityki ? przez politykę rozumiemy zestaw reguł definiujących lub ograniczających funkcjonalność systemu lub aplikacji;
-  Wdrażanie IPSEC oparte na politykach ? wdrażanie IPSEC oparte na zestawach reguł definiujących ustawienia zarządzanych w sposób centralny;
-  Automatyczne występowanie i używanie (wystawianie) certyfikatów PKI X.509;
-  Wsparcie dla logowania przy pomocy smartcard;
-  Rozbudowane polityki bezpieczeństwa ? polityki dla systemu operacyjnego i dla wskazanych aplikacji;
-  System posiada narzędzia służące do administracji, do wykonywania kopii zapasowych polityk i ich odtwarzania oraz generowania raportów z ustawień polityk;
-  Wsparcie dla Sun Java i .NET Framework 1.1 i 2.0 i 3.0 ? możliwość uruchomienia aplikacji działających we wskazanych środowiskach;
-  Możliwość uruchamiania interpretera poleceń;
-  Zdalna pomoc i współdzielenie aplikacji ? możliwość zdalnego przejęcia sesji za logowanego użytkownika celem rozwiązania problemu z komputerem;
-  Rozwiązanie służące do automatycznego zbudowania obrazu systemu wraz z aplikacjami. Obraz systemu służyć ma do automatycznego upowszechnienia systemu operacyjnego inicjowanego i wykonywanego w całości poprzez sieć komputerową;
-  Rozwiązanie ma umożliwiające wdrożenie nowego obrazu poprzez zdalną instalację;
-  Graficzne środowisko instalacji i konfiguracji;
-  Transakcyjny system plików pozwalający na stosowanie przydziałów (ang. quota) na dysku dla użytkowników oraz zapewniający większą niezawodność i pozwalający tworzyć kopie zapasowe;
-  Zarządzanie kontami użytkowników sieci oraz urządzeniami sieciowymi tj. drukarki, modemy, woluminy dyskowe, usługi katalogowe
-  Udostępnianie modemu;
-  Możliwość przywracania plików systemowych;
-  System operacyjny musi posiadać funkcjonalność pozwalającą na identyfikację sieci komputerowych, do których jest podłączony, zapamiętywanie ustawień i przypisywanie do min. 3 kategorii bezpieczeństwa (z predefiniowanymi odpowiednio do kategorii ustawieniami zapory sieciowej, udostępniania plików itp.)
-  Możliwość blokowania lub dopuszczania dowolnych urządzeń peryferyjnych za pomocą polityk grupowych (np. przy użyciu numerów identyfikacyjnych sprzętu).
-  Do oferowanego sprzętu należy załączyć nośniki ze sterownikami

jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące pozostałych funkcjonalności m.in.
- procesor
- bios
- RAM, HD, płyta itd itp
- antywirus ESET, GDATA

kontakt PW

50

bipi napisał/a:

Daj maila, to Ci jakiś OPZ podrzucę

czy mogę się również uśmiechnąć o ten OPZ?