1

Temat: kiedy zawiadomić o wyborze

WItam przetarg nieogr. powyżej progów z możliwością składania ofert częściowych ( 4 części). na I część nie złożono żadnej oferty,
na II złożono dwie oferty których ceny  mieszczą się w kwocie jaką zamawiajacy odczytał podczas otwarcia ofert,
na III złożono jedną ofertę z ceną znacznie powyżej kwoty jaką podano podczas otwarcia
na IV część złożóno jedną ofertę poniżej kwoty jaką zam.odczytał.
Wysłałam zaw. o wyborze najk. oferty  na część  II i IV oraz  zawiad. o unieważnieniu post. na części I
Zastanawiam się czy jeżeli mam oszczędności na II i IV części to czy mogę wysłac już zawiadomienie o wyborze na część III czy lepiej poczekać czy drugi z oferentów na część II się nie odwoła, czyli dopiero po podpisaniu umowy na część II wysłac zawiadomienie o wyborze na część III. Co sądzicie?

2

Odp: kiedy zawiadomić o wyborze

Poczekać aż miną terminy odwoławcze.

3

Dziękuję,
a jeśli jest tylko 1 oferta na daną część to można skorzystać z art.  94 ust. 2 podpunkt 1 a ustawy - Prawo zamówień publicznych tj. możliwość podpisania umowy z wybranym wykonawcą  w terminie krótszym niż 10 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty

4

Można. Po to ten przepis jest.