1

Temat: zatwierdzenie protokołu

Z jaką datą kierownik ma zatwierdzić protokół, gdyż umowa i ogłoszenie o udzieleniu zamówienia były 5.XI, a zawsze takie ogłoszenie wprowadzam tez na stronę bip. Nie prowadziłam od razu lecz dzisiaj. Z jaką datą kierownik ma zatwierdzić protokół, wydaje mi się,że z dzisiejszą...?

2

Odp: zatwierdzenie protokołu

Czemu wydaje Ci się, że z dzisiejszą? Jakie znaczenie dla zatwierdzenia protokołu ma zamieszczenie innych dok. na stronie?

3

Najlepiej z taką, po upływie której już nic się w postępowaniu nie zmieni. Dokonaliście wyboru wykonawcy, minął termin na wniesienie środków ochrony prawnej, podpisałeś umowę, ogłosiłeś to- jest odpowiedni czas. Protokół prowadzi się równolegle z postępowaniem. kończy się postępowanie, podpisuje protokół.

4

Przeważnie zatwierdza się z chwilą zamieszczenia ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

5

Tak, ale w załącznikach w pkt 20 wpisałam wydruk potwierdzający umieszczenie ogłoszenia na bip-ie z data 7-go...

6

Skoro ostatnia rzecz wpisana do protokołu nosi datę 7.11 to niech kierownik podpisze z tą datą.

7

Czyli wpisałaś do protokołu coś z 7.11 i pytasz czy oby nie podpisać protokołu np. 5.11...

8

Wiem byłoby to nielogiczne...

9

Z datą ostatniej czynności jak Jarosław.

10

Marcel napisał/a:

Przeważnie zatwierdza się z chwilą zamieszczenia ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

Albo z chwilą wyłonienia wykonawcy albo jak pisał Marcel z chwilą ogłoszenia o udzieleniu zamówienia. To też zależny od wewnętrznych regulaminów udzielania zamówień w jednostce.

11

A moim zdaniem oświadczenie powinno być podpisane z chwilą pierwszej czynności dokonywanej przez daną osobę, w momencie gdy poweźmie informację o Wykonawcach.

12

BIPI- jake oświadczenie smile

13

Oj, pomyliłem się, pomieszałem tematy wink