1

Temat: wgląd do oert

Może mi ktoś powiedzieć jak to jest z wglądem do ofert. Jaki należy składać wniosek. i czy mogę fotografować oferty. opiście całą procedurę

2

Odp: wgląd do oert

1. Wniosek do zam.
2. Zam. wyznacza termin na wgląd.
3. Możesz  robić zdjęcia - należy poinformować zam. o tym

3

3. A nie należy poprosić o zgodę, której tak naprawdę zamawiający nie może odmówić?

4

Zainteresowane osoby mogą także przeglądać dokumentację w określonym miejscu w Twojej siedzibie w obecności wyznaczonej przez Ciebie osoby (pracownika Twojej jednostki). Jednakże aby osoby te mogły w trakcie wglądu samodzielnie kopiować lub utrwalać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu za pomocą urządzeń lub środków technicznych służących do utrwalania obrazu, niezbędna jest Twoja zgoda. Jeśli jej nie wyrazisz, osoby te nie będą mogły samodzielnie kopiować lub utrwalać ofert bądź wniosków. Aktualne rozporządzenie w sprawie protokołu jednoznacznie dopuściło możliwość fotografowania czy skanowania udostępnianych ofert lub wniosków.

5

pawnie3 napisał/a:

Może mi ktoś powiedzieć jak to jest z wglądem do ofert. Jaki należy składać wniosek. i czy mogę fotografować oferty. opiście całą procedurę

Daj Zamawiającemu wybór albo sam skopiuje i ci prześle albo sobie sam utrwalisz. Tutaj zamawiający jest zobligowany do udostępnienia ofert.