Temat: negocjacje bez odłoszenia
Witam
Proszę o waszą opinię w nast. sprawie
Po PN (nie płynęła żadna oferta) gdybym zaprosiła do Nbo 5 wykonawców ale na negocjacje zgłosi się tylko jeden, to czy wszystko będzie ok?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → negocjacje bez odłoszenia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Proszę o waszą opinię w nast. sprawie
Po PN (nie płynęła żadna oferta) gdybym zaprosiła do Nbo 5 wykonawców ale na negocjacje zgłosi się tylko jeden, to czy wszystko będzie ok?
Myślę że wszystko jest OK. Ustawodawca wyznaczył granicę 5 zaproszonych wykonawców po to aby zachować element konkurecyjności, a to że po negocjacjach zgłosił się tylko jeden wykonawca ze swoją ofertą to nie twoja wina. Ty dałaś szanse pięciu. Miałem podobną sytuację na przetar na wymianę okien nie dość że zgłosił się tylko jeden wykonawca to jego oferta podlegała odrzuceniu. Teraz jestem w trakcie trzeciego przetargu.
Nawet na negocjacje może stawić się jeden i będzie OK.
dzięki - sądzę że już na negocjacje nie zgłosi się więcej (żeby choc ten jeden się zgłosił)
a jeszcze coś - negocjujemy warunki umowy - co możemy zapisać , co negocjowaliśmy (macie coś z czego mogłabym skorzystać?)
negocjujemy warunki umowy - co możemy zapisać , co negocjowaliśmy (macie coś z czego mogłabym skorzystać?)
??????
Teoretycznie możesz negocjować datę rozpoczęcia i zakończenia, terminów płatności, warunków realizacji zadania, sposób realizacji itp.
W moim przypadku pokazałem projekt umowy, wykonawcy nie wnosili zastrzeżeń i na tym koniec.
Dokładnie pipi(ek)
dzięki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → negocjacje bez odłoszenia
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc