Temat: SZACOWANIE ZAKUPU ART. SPOZYWCZYCH
Witam. Mam pytanie odnosnie szacowania wARTości zakupionych ART. spożywczych.
Ja robie to tak- spisuje w ciągu roku wszystkie zakupione ART. spozywcze do kuchni, bez róznicy czy to jest to chleb czy mięso i obojetnie kto go dostarczał.Sumuję cały rok odejmuję VAT od kazdego z produktów i powiekszam o wzrost wskaźnika cen na dany rok -jak wychodzi powyżej 14 tys to robie przetarg i sobie go dziele na kilka częśći np pieczywo , nabiał, mieso ..., jak ponizej to zgodnie z regulaminem.
Czy robie to prawidłowo?
Z interpretacji pani intendentki wynika ,że jeże4li ona dokonuje ZAKUPU ART. spożywczych u róznych dostawców i tam gdzie jest taniej, albo są jakieś promocje to nie powinniśmy ogłaszać przetargu jezeli kwota zsumowanych produktów przektoczy 14 ooo euro.
kto ma rację?