1

Temat: Przetarg na wkłady barwiące do drukarek, kserokopiarek itp.

Czy potrafi ktoś opisać przedmiot zamówienia na wkłady barwiące(tonery, atramenty), nie naruszając zasady uczciwej konkurencji, w taki sposób aby wykonawca dostarczał wyroby oryginalne bez możliwości dostaw tzw. wkładów alternatywnych lub zamienników smile

PILNE

2

Odp: Przetarg na wkłady barwiące do drukarek, kserokopiarek itp.

kontynuacja tematu:

Czy poniższe  zapisy są właściwe?

1) Wszystkie wkłady barwiące muszą posiadać atesty (certyfikaty) producentów urządzeń drukujących, kopiujących i wielofunkcyjnych, dopuszczający je do użycia w wymienionych urządzeniach.

2) Niedopuszczalne jest dostarczanie wkładów barwiących do drukarek, kserokopiarek
i urządzeń wielofunkcyjnych, które nie posiadają atestu (certyfikatu) producenta urządzeń drukujących.

3 (edytowany przez covec 2014-01-17 10:09:06)

A jaki prod. urz. drukujących da atest na zamienniki? smile Ja do tej pory stosuje zapisy o wydajności zmieników zgodnej z "oryginałami" potwierdzonej przez niezależne podmioty, przeprowadzonej zgodnie z normami np ISO. Jak do tej pory mam spokój, ale mam świadomość, że takich "potwierdzeń" jest coraz więcej.
Plus do tego ISO w zakresie jakości i ochrony środowiska na producenta.

4

Zrób ZOC i po kłopocie wink

5

Zawsze mam mieszane uczucia kiedy myślę o ZOC na tonery. Fakt, że pozwala to zminimalizować prawdopodobieństwo.

6

Akurat do tonerów i biurówki wg mnie jest najlepszy wink