Temat: Dowóz uczniów do szkół a transport mieszkańców .. łączyć?
Zastanawiam się czy muszę łączyć wartość postępowań dot. postępowanie na Dowóz dzieci do szkół oraz na transportu mieszkańców. Macie jakieś sugestie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Dowóz uczniów do szkół a transport mieszkańców .. łączyć?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zastanawiam się czy muszę łączyć wartość postępowań dot. postępowanie na Dowóz dzieci do szkół oraz na transportu mieszkańców. Macie jakieś sugestie?
Ja bym połączyła chyba, że masz powody aby to rozdzielić.
W zasadzie przedmiot zamówienia ten sam, możliwy do wykonania przez jednego wykonawcę, w danym (tym samym) przedziale czasowym więc jak nina.
Nie do końca, przeważnie dowóz uczniów ogłasza się z opieką w trasie a już dla "zwykłych" kursowych taki warunek nie musi być spełniony. Poza tym szkolne narzucasz bezwzględnie czasy i miejsca, co do drugich niekoniecznie. Dla mnie nie są to tożsame zamówienia
Ja raczej obstaję przy swoim.
Nie do końca, przeważnie dowóz uczniów ogłasza się z opieką w trasie a już dla "zwykłych" kursowych taki warunek nie musi być spełniony. Poza tym szkolne narzucasz bezwzględnie czasy i miejsca, co do drugich niekoniecznie. Dla mnie nie są to tożsame zamówienia
Opieka owszem ale przy dzieciach niepełnosprawnych. ja też jestem za połączeniem można przecie zrobić oferty częściowe.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Dowóz uczniów do szkół a transport mieszkańców .. łączyć?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc