Odp: Sejm uchwalił
No - każde słowo ma znaczenie np. " ....... wyrazy ?jeżeli ich? zastępuje się wyrazem ?których? .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Sejm uchwalił
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No - każde słowo ma znaczenie np. " ....... wyrazy ?jeżeli ich? zastępuje się wyrazem ?których? .
takie pytanko: jakie macie argumenty jak ktoś was pyta po co w jednostce procedura poniżej kwot określonych w art. 4 pkt 8?tylko ustawa o fin .publ.?co konkretnie?
Zorganizowanie, obiektywizm, czytelne reguły... Czemu prywatne firmy mają różne procedury?
A ja właśnie tłumaczę o zapisy w ustawie o fin. pub.
A ja właśnie tłumaczę o zapisy w ustawie o fin. pub.
czyli art. 44 ust. 3
czy cos jeszcze?
bardzo ogolny ten przepis stad kontrowersyjne czasem rozmowy...
Jaki tam ogólny, środki publiczne i tyle.
Ustalenie przejrzystych zasad wydawania publicznych pieniędzy.
Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej podpisał ustawę z dnia 14 marca 2014 r. o zmianie ustawy ? Prawo zamówień publicznych oraz niektórych innych ustaw dotycząca podniesienia progu.
Podpisana przez Prezydenta RP ustawa zostanie skierowana do publikacji w Dzienniku Ustaw. Ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia w Dzienniku Ustaw.
O miejscu publikacji w Dzienniku Ustaw, numerze pozycji oraz terminie wejścia w życie ustawy o zmianie ustawy - Prawo zamówień publicznych poinformujemy, gdy informacja ta będzie znana.
a jeśli już tworzycie regulaminy lub ich korekty w związku ze zmianą progu bagatelności, ujmujecie w nich zapisy o progu, poniżej którego zakupy są dokonywane tylko w trybie zakupów bieżących? jaka to teraz u was będzie kwota?
Ja na razie mam 3500, sugeruje Ktoś może żeby podnieść?
U mnie jest 3.499 ale widziałem już 5.000 i 10.000 ale i 800 też widziałem
U mnie zgodzą się na wszystko ale zmieniam na co najmniej 20 tys. euro. Skoro można ...
A u mnie regulaminu brak
Z 20tys to bym nie ryzykowała?
Ale co takiego ryzykujesz?
Nic nie ryzykuje bo i tak obowiązku prowadzenia regulaminu brak.
No właśnie golavox
No pierwsze słyszę, żeby posiadanie regulaminu do 14000 było dobrą praktyką
Pisząc ogólnie - tyle narzekania na pzp i formalności, ale nagle to za mało, trzeba sobie jeszcze dorzucić inne ograniczenia. Tyle odnoszenia się do ustawy...
Macie obowiązek zdobycia trzech ofert?
No pierwsze słyszę, żeby posiadanie regulaminu do 14000 było dobrą praktyką
Pisząc ogólnie - tyle narzekania na pzp i formalności, ale nagle to za mało, trzeba sobie jeszcze dorzucić inne ograniczenia.
Też nie rozumiem, skąd taka tendencja ?
Właśnie wczoraj miałam przeprawę w wydziale komunikacji, facet się uparł, że ma być określony zapis, więc poprosiłam, żeby pokazał mi odpowiednią podstawę prawną. Dwie ustawy wyciągnął, coś tam szukał, cytował ... w końcu wniosek przyjął
Więcej wiary we własną wiedzę
psz napisał/a:No pierwsze słyszę, żeby posiadanie regulaminu do 14000 było dobrą praktyką
Pisząc ogólnie - tyle narzekania na pzp i formalności, ale nagle to za mało, trzeba sobie jeszcze dorzucić inne ograniczenia. Tyle odnoszenia się do ustawy...Macie obowiązek zdobycia trzech ofert?
ŁOJ co kontrolę mam hasło dobra praktyka (takie MODNE określenie na wszystko co nie uregulowane przepisami)
edit: macie obowiązek ale od 6 tyś zł netto jak wchodzę w postępowania ofertowe .... ale jakie oszczędności są jak jest postępowanie ofertowe
A ile ofert potrzebujesz w przetargu nieograniczonym gdzie masz szacunek na np. 600 tys. zł.?
W Dzienniku Ustaw z dnia 1 kwietnia 2014 r. pod pozycją 423 został opublikowany tekst ustawy z dnia 14 marca 2014 r. o zmianie ustawy - Prawo zamówień publicznych oraz niektórych innych ustaw. Ustawa wejdzie po 14 dni od dnia ogłoszenia, czyli w dniu 16 kwietnia 2014 r.
Najpierw sprawdziłam czy to nie pryma aprilis, ale NIE!!!!
Pan Karol jak zawsze na posterunku
Pozdrawiam
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc