1

Temat: Ogłoszenie w WR na dystrybucję

POMOCY!
W grudniu 2013r. przeprowadziliśmy WR na dystrybucję energii elektrycznej. Pełnomocnikiem w rozmowach była inna firma, która wygrała przetarg na dostawę energii. Przeprowadziła negocjacje z PGE i doszło do "zawarcia" umowy. Tzn. wiedzieliśmy, że jest wszystko dogadane tylko umowa do nas nie dotarła przed dniem jej zawarcia.

Otrzymaliśmy umowę do podpisania w dniu 30.12.2013r. gdzie podana była w niej data zawarcia 05.12.2013. a obowiązywanie od 01.12.2013r.
W związku z powyższym Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia było zamieszczone o wiele później, gdyż czekaliśmy aż otrzymamy od PGE podpisaną przez nich umowę. Czyli ogłosenie zamieściliśmy w BZP dopiero w lutym 2014r.

Teraz ponownie mam taką sytuację, gdyż jeden z liczników miał zostać przejęty przez PGE od 01.02.2014r. i dod nia dzisijeszego nie otrzymaliśmy jeszcze umowy...

Co radzicie?

2

Odp: Ogłoszenie w WR na dystrybucję

Ponaglić o dostarczenie umowy, ale wiadomo z praktyki że z otrzymaniem umów w późniejszych terminach jeżeli chodzi o sprzedawców energii to norma.

3 (edytowany przez Nero 2014-03-17 10:22:37)

Czyli co radzisz MArcel:
1. Czekać na umowę i dopiero jak ja otrzymam zamieścić ogłoszenie o udzieleniu zamówienia
2. Dać ogłoszenie o udzieleniu zamówienia i czekać aż przyślą umowę??? Tylko nie wiem jeszcze z jaką datą będzie zawarta umowa bo nie mogę się do nikog dodzwonić z PGE i niekt nie odpisuje na moje maile.

4

Czekać jak umowa będzie w ręku, nie wcześniej, to że ogłoszenie o udzieleniu zamówienia będzie później nic się nie stanie.

5

Ogłoszenie ma być niezwłocznie po podpisaniu. Masz nie zwlekać jeśli wszystkie papiery masz w ręku, jeśli ich nie masz to z ogłoszeniem czekasz.

6

Dzięki, na pewne rzeczy nie mamy wpływu ale lepiej było się upewnić.

7

Jak to się mówi, lepiej późno niż wcale, dot. ogłoszenia o udzieleniu zamówienia;)