Temat: Potencjał techniczny
Czy wymagany od wykonawcy status autoryzowanego serwisu można wrzucić w warunek udziału - dysponowania odpowiednimi potencjalnym technicznym?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Potencjał techniczny
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy wymagany od wykonawcy status autoryzowanego serwisu można wrzucić w warunek udziału - dysponowania odpowiednimi potencjalnym technicznym?
moim zdaniem można
Można.
Ja bym uważał z tą autoryzacją. Jeśli jest to zamówienie tylko na serwis, to może być to potraktowane jako ograniczenie konkurencji (szczególnie przy samochodach).
Nie chodzi o samochody. Też prawdę mówiąc mam pewne obawy, ale jak powierzyć komuś maszynę za 25 tysięcy jeśli nigdy takich nie naprawiał i nic o nich nie wie?
Mieliśmy już takich serwisantów co to świadczyli nam usługi i prawdę mówiąc średnio im to wychodziło...
Teoretycznie, (ale przy okazji zakupu komputerów) Prezes UZP w swoich rekomendacjach dopuszcza ograniczenie serwisu do producenta lub autoryzowanego serwisu, ale tak jak piszę - przy okazji zakupu nowych komputerów!
Przy nowych kompach wielkiego pola do popisu nie ma. Jak zacznie grzebać w nich ktoś trzeci to jest po gwarancji i tyle. Nasz sprzęt nowy nie jest ale wyobrażam sobie jakby po takim serwisie coś zaczęło się sypać ...winnych nie ma a sprzęt nie działa.
Pomyślcie jak by wyglądał serwis np. kotłów c.o. bez uprawnień serwisowych wydanych przez firmę????
Wszystko zależy od rodzaju urządzenia. Np do wyrobów medycznych nie dopuszczałbym bez autoryzacji producenta.
Do komputerów autoryzacja nie potrzebna.
Wszystko zależy od rodzaju urządzenia. Np do wyrobów medycznych nie dopuszczałbym bez autoryzacji producenta.
Do komputerów autoryzacja nie potrzebna.
No popatrz, a w czym komputery są gorsze? najlepsze jest to, że "wyroby medyczne" (mam na myśli urządzenia) bez mała zawsze podpięte są do komputerów lub mają je wbudowane .
covec - Ustawa o wyrobach medycznych - ale są dwie różne interpretacje
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Potencjał techniczny
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc