Temat: Co zrobić? Wezwać o uzupełnienie? Wyjaśnienia?
Witam.
PN poniżej progów. Dostawa art. elektrycznych.
W formularzu cenowym kilkadziesiąt pozycji. Odnośnie kilku pozycji (dokładnie 8) Zamawiający żądał w przypadku zaoferowania art. równoważnego podanie nazwy handlowej i przedstawienie w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego opis zaoferowanych artykułów RÓWNOWAŻNYCH np. ulotkę, stronę katalogu lub inny dokument szczegółowo opisujący zaoferowany artykuł równoważny.
I teraz mam problem z jedną ofertą. Wykonawca w pozycjach, w których Zamawiający żądał w przypadku zaoferowania art. równoważnego zaoferował artykuł wskazany z nazwy przez Zamawiającego i jest ok, ALE w jednej pozycji formularza, gdzie Zamawiający nie żądał podania nazwy handlowej ani dokumentów Wykonawca dopisał długopisem, że oferuje art. xyz i załączył jego opis. Z powyższego dokumentu wynika, iż artykuł jest niezgodny z SIWZ tj.
Zamawiający oczekiwał :
"Rozdzielnica obudowa IP44 o wymiarach 920x600x320 z materiału izolacyjnego z płytą montażową pod podstawy bezpiecznikowe RBK bez wyposażenia"
a Wykonawca zaoferował rozdzielnicę SKRF 800/800/1 o wymiarach 800 x 800x 250.
Co teraz prawidłowo należy zrobić?
Czy mam Wezwać do uzupełnienia dokumentu pomimo, iż nie żądałem w tej pozycji dokumentu. Chciałem tylko dokumenty dla konkretnych 8 pozycji , gdy wykonawca oferuje w nich art. równoważny.
pozdrawiam