1

Temat: Projekt umowy a wzór umowy

Witam.
Wykonawca przesłał Projekt umowy o podwykonawstwo do akceptacji.
Istotne miejsca są wykropkowane (nazwa podwykonawcy, zakres do podwykonania, kwoty).
W moim rozumowaniu to jest wzór umowy, a Projekt to już jest wypełniona umowa, która po akceptacji ze strony Zamawiającego jest podpisywana.
W związku z powyższym odesłać ze względu na to iż Projekt umowy, o którym mowa w ustawie nie zawiera istotnych informacji ?

2

Odp: Projekt umowy a wzór umowy

Wg mnie wzór=projekt, ale wymagałbym kwot i zakresu.

3

Arek1980 napisał/a:

Witam.
Wykonawca przesłał projekt umowy o podwykonawstwo do akceptacji.
Istotne miejsca są wykropkowane (nazwa podwykonawcy, zakres do podwykonania, kwoty).
W moim rozumowaniu to jest wzór umowy, a projekt to już jest wypełniona umowa, która po akceptacji ze strony Zamawiającego jest podpisywana.
W związku z powyższym odesłać ze względu na to iż projekt umowy, o którym mowa w ustawie nie zawiera istotnych informacji ?

Tak - bo nie znasz przecież podstawowych informacji - nazwa podwykonawcy, kwota, itp ...

4

Dzięki za odpowiedzi.
Zapomniałem dodać, że w SIWZ nie wskazaliśmy dodatkowych warunków, które taka umowa o podwykonawstwo musi spełniać, za wyjątkiem ustawowego dot. terminu płatności nie dłuższego niż 30 dni.
Ale rozumiem, że pomimo, że nie mogę złożyć zastrzeżeń do projektu umowy w zakresie innym niż termin to jednak projekt powinie te informacje zawierać ?