Temat: Brak uzupełnienia - co zrobić?
Mam taką sytuację: postępowanie na roboty budowlane z podziałem na dwie części (bez ograniczeń). W warunkach dotyczących osób opisałem sposób dokonywania oceny spełniania warunku: Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował na czas realizacji zamówienia odpowiednim personelem:
Dla Części 1:
a) jedną osobą posiadającą uprawnienia do pełnienia samodzielnych funkcji w budownictwie do kierowania robotami budowlanymi w specjalności instalacyjnej w zakresie obejmującym, co najmniej sieci, instalacje
i urządzenia elektryczne ? bez ograniczeń, do pełnienia funkcji kierownika budowy,
b) dwoma osobami posiadającymi uprawnienia w rozumieniu Prawa energetycznego (świadectwo kwalifikacji) do eksploatacji [E] oświetlenia ulicznego o napięciu, co najmniej do 1 kV ? monterów;
Dla Części 2:
dwoma osobami posiadającymi uprawnienia w rozumieniu Prawa energetycznego (świadectwo kwalifikacji) do eksploatacji [E] oświetlenia ulicznego o napięciu, co najmniej do 1 kV ? monterów.
Zastrzegłem (to jest ważne!) - z tym, że nie robiłem oddzielnych wykazów dla poszczególnych części, tylko jeden (i to był błąd):
UWAGA: Jeżeli Wykonawca składa ofertę na Część 1 i Część 2 Zamawiający nie dopuszcza wskazywania tych samych osób dla każdej z Części.
Jeden z Wykonawców składa ofertę na dwie części ale w wykazie osób wskazuje mi tylko 3 osoby - 1 kierownika i 2 monterów (wszystko wskazuje, że na część 1). Wzywam go do uzupełnienia wykazu o dwie osoby.
I teraz: nie uzupełnia dokumentów, jest najtańszy ex aequo w 2 części, w zasadzie tych dwóch monterów spełnia drugą część. Co zrobić?:
1. Wykluczyć go z 2 części;
2. Wykluczyć go z 1 części i wezwać do dogrywki;
3. Czy może wezwać do złożenia wyjaśnień co miał na myśli, do której części złożył personel?
Pomóżcie - mam nadzieję, że zrozumieliście