Temat: zamówienia uzupełniające
Jak wytłumaczyć Wykonawcy (na etapie zapytania do SIWZ) na czym polegają zamówienia uzupełniajace?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → zamówienia uzupełniające
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak wytłumaczyć Wykonawcy (na etapie zapytania do SIWZ) na czym polegają zamówienia uzupełniajace?
Jakieś darmowe kursy prowadzisz?
Chyba się nie zrozumieliśmy ;( Ogłosiłam przetarg, w którym zaznaczyłam w ogł. i SIWZ, ze przewiduje się zamówienia uzupełniające i wykonawca zadał mi pytanie do SIWZ, co to są zamówienia uzupełniające i na czym one polegają. Nie wiem jak mu to jak najprościej wytłumaczyć.
Napisz tak:
Zamówienia uzupełniające są udzielane w trybie z wolnej ręki. Przedmiotem zamówień uzupełniających mogą być dostawy usługi i roboty budowlane. Zamówienie to może być udzielone w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego dotychczasowemu wykonawcy usług lub robót budowlanych, stanowiących nie więcej niż 50% wartości zamówienia podstawowego, polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień. Warunkiem udzielenia zamówienia uzupełniającego jest to, że zamówienie podstawowe zostało udzielone w trybie przetargu nieograniczonego lub ograniczonego, zaś zamówienie uzupełniające było przewidziane w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. W przypadku dostaw wartość zamówień uzupełniających nie może być wyższa niż 20% wartości zamówienia podstawowego.
dzieki
Ja Cię doskonale rozumiem, a teraz postaw się w sytuacji wykonawcy - jak czegoś nie rozumiesz to się dokształcasz czy zadajesz infantylne pytania zamawiającemu?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → zamówienia uzupełniające
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc