1

Temat: Pytanie do SIWZ

Mam ogłoszony przetarg na Dostawę samochodu 01.08.2014r.Dzisiaj wpłynęły 3 pytania od jednego z Wykonawców.Na jedno z tych pytań chcemy wyrazić zgodę dotyczące terminu dostarczenia samochodu z 10 dni na 20 dni.Otwarcie ofert 11.08.2014r.Czy według Was powinnam umieścić zmianę ogłoszenia???Proszę pilnie o pomoc

2

Odp: Pytanie do SIWZ

TAK, bo Masz zmianę zapisów w SIWZ

3

Wg mnie nie jest to konieczne.

4

Kluczowy będzie tutaj art 36a ust. 4a

5

Jeżeli termin dostawy podałaś w ogłoszeniu, to musisz zrobić zmianę.

6

Jeżeli terminy dostawy zostały podane w SIWZ i ogłoszeniu do zmiany trzeba dokonać.

7

Tak.Zrobiłam zmianę ogłoszenia ale mam do Was jeszcze jedno pytanko tylko proszę o konkretną podpowiedz>muszę zrobić zamówienie uzupełniające na podstawie art.67 ust.1 pkt.6.Uzupełniające przewidziane w ogłoszeniu siwz, umowa trwa. Mam problem jaka to jest wartość tych uzupełniających.Czy liczy się to w ten sposób (wiem,że temat wałkowany)wartość szacunkowa(nie myślę o kwocie która zamawiający podał na otwarciu ofert) +30%uzupełniające)=kwota netto  i od tej kwoty odejmuje szacunek =uzupełniające (w netto)albo proszę o bardzo prosty wzór:)

8

podstawowe wartość netto = 100 tys. zł
uzupełniające w wysokości 30% = 100 tys. zł x 30% = 30 tys. zł
- na otwarciu ofert zamawiający nie podaje wartości szacunkowej, a kwotę jaką przeznaczył na realizację zamówienia i jest to kwota na realizację zamówienia podstawowego
- jeżeli realizacja trwa, sprawdź co masz wpisane w protokole do tego zamówienia, bo tam musi być rozbicie na zam. podstaw. i zam. uzupełniające

9

No i oczywiście w r. budowlanych kosztorys inwestorski potrzebny do szacunku.