1

Temat: szkolenia

przetarg na szkolenia.

w siwz było wymagane aby wykonawca złożył na sporządzonym przez zamawiającego formularzu szczegółowy program szkoleń.
20 szkoleń - 20 programów

1. wykonawca nie załączył do oferty programów szkoleń.
oferta do odrzucenia jako niezgodna z SIWZ?

2. w siwz było też, że oprócz programów w formie papierowej wykonawca ma załączyć w wersji elektronicznej (nie wiem po co to zamawiającemu było potrzebne, ale tak wpisał w OPZ) w formacie word lub pdf na płycie cd lub dvd.
wykonawca złożył z ofertą programy szkoleń w formie papierowej a o płycie zapomniał.
co z tym fantem?
odrzucić ofertę bo brak płyty? pachnie to lekką paranoją.

2

Odp: szkolenia

1 - do odrzucenia
2 - ???

3

Przy 1 zastanowiłbym się pierwej, jakie jest przeznaczenie tych "programów" czy nie jest to przypadkiem potwierdzenie spełniania przez przedmiot zamówienia (usługę szkoleniową) wymogów postawionych przez Zamawiającego, bo jeśli tak, to 26.3;
Przy 2 grzecznie bym poprosił żeby dostarczył w formie cyfrowej... i nawet jak nie dostarczy, to bez konsekwencji...

4

z tego co się orientuję to wykonawca miał w takim programie podać m.in. Metody i techniki nauczania, Narzędzia dydaktyczne, Materiały szkoleniowe itp.
Zamawiający określił tylko temat szkoleń.
Jak dla mnie nie było to żądane na potwierdzenie wymogów postawionych przez Zamawiającego, bo takich wymogów nie było.

5

I pewnie w ogłoszeniu też mowy o tym nie było. Dla mnie niezgodność oferty z SIWZ.
Co do 2 to jakieś dziwne te wymagania więc podobnie jak Bipi byłbym ostrożny.