1

Temat: potwierdzenie, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom

Witam.

Zamawiający w przetargu nieograniczonym na dostawę w formularzu cenowym żądał wskazania nazwy handlowej zaoferowanego art. oraz w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego żądał :

a. Etykieta lub opis lub ulotka informacyjna lub strona katalogu lub inny dokument szczegółowo opisujący oferowany przedmiot zamówienia.

1. Wykonawca X do swojej oferty dołączył wydrukowany bardzo skromny opis zaoferowanego przedmiotu zamówienia i podpisał. Mało w nim treści smile. Nie potwierdził też za zgodność. Są Wykonawcy którzy zaoferowali ten sam artykul i dołączyli większe opisy i stąd wiemy że to co zaoferował spełnia warunki. 
Wezwać do uzupełniania o szczegółowy opis? Powinien on być potwierdzony za zgodność?

2.Trochę Podobna sytuacja.  Wykonawca załączył do oferty wydruk strony internetowej i podpisał. Brak za zgodność z oryginałem. Z opisu wynika, iż zaoferowany artykuł jednak nie spełnia warunków Zamawiającego.
Wezwać do uzupełnienia?Powinien on być potwierdzony za zgodność?

Z góry dzięki za pomoc.

2

Odp: potwierdzenie, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom

jak nie podpisane to tak jakby ich nie bylo wezwac do uzupelnienia

3

podpisane są, ale nie potwierdzone za zgodnosć z oryginałem

4

Muszą być potwierdzone "za zgodność", to dok. traktowane jako kopia.

5

Ok. A jak dostałem oryginalny folder sporządzony przez producenta artykułu, nie żadne ksero czy wydruk ze strony  to już chyba mogę traktować to jako oryginał i nie wymagać podpisu za zgodność?

6

Wezwałem do uzupełnienia :
- Etykieta lub opis lub ulotka informacyjna lub strona katalogu lub inny dokument szczegółowo opisujący oferowany przedmiot zamówienia.

ponieważ wydruk ze strony internetowej nie był potwierdzony za zgodność oraz z treści wynikało, iż zaoferowany przedmiot nie odpowiada wymaganiom siwz.

Wykonawca w terminie uzupełnił dokument tylko drogą elektroniczną. Zgodniez treścia dokumentu zaoferowany artykuł nie spełnia wymagań siwz.

Zgodnie z SIWZ Forma pisemna zastrzeżona jest dla złożenia oferty wraz z załącznikami, w tym oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie przez oferowany przedmiot zamówienia wymagań określonych przez Zamawiającego oraz pełnomocnictwa.

Odrzucam ofertę na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy pzp? W odrzuceniu powołać się na to iż Wykonawca nie uzupełnił dokumentu w odpowiedniej formie i z treści dokumentów wynika, iż artykuł nie spełnia wymagań siwz?

7

Bitter napisał/a:

Odrzucam ofertę na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy pzp? W odrzuceniu powołać się na to iż Wykonawca nie uzupełnił dokumentu w odpowiedniej formie i z treści dokumentów wynika, iż artykuł nie spełnia wymagań siwz?

Możesz, ale wystarczy że w nieodpowiedniej formie,

8

Ok. dzięki.