Temat: oświadczenie zamiast referencji
Jeżeli firma szkoleniowa realizowała własny projekt z zakresu szkoleń na kwotę 500 tys. i nie ma referencji to powinna złożyć oświadczenie o którym mowa w rozporządzeniu o dokumentach?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → oświadczenie zamiast referencji
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeżeli firma szkoleniowa realizowała własny projekt z zakresu szkoleń na kwotę 500 tys. i nie ma referencji to powinna złożyć oświadczenie o którym mowa w rozporządzeniu o dokumentach?
Tak. Oświadczenie, ale jest jeszcze ust. 5
W razie konieczności, szczególnie gdy wykaz lub dowody, o których mowa odpowiednio w ust. 1 pkt 2 i 3 oraz ust. 2, budzą wątpliwości zamawiającego lub gdy z poświadczenia albo z innego dokumentu wynika, że zamówienie nie zostało wykonane lub zostało wykonane nienależycie, zamawiający może zwrócić się bezpośrednio do właściwego podmiotu, na rzecz którego roboty budowlane, dostawy lub usługi były lub miały zostać wykonane, o przedłożenie dodatkowych informacji lub dokumentów bezpośrednio zamawiającemu.
Ok. Ale tu mamy z sytuacją. że firma nie realizowała szkoleń dla podmiotów, tylko realizowała swój projekt. Pewnie robiła nabór ludzi na szkolenia.
To oświadczenie wykonawcy to tylko jeżeli z obiektywnych przyczyn nie może uzyskać referencji od podmiotu.
Ty nie mam podmiotu, do którego mogę się zwrócić o przedłożenie dodatkowych informacji lub dokumentów.
Ok. Ale tu mamy z sytuacją. że firma nie realizowała szkoleń dla podmiotów, tylko realizowała swój projekt. Pewnie robiła nabór ludzi na szkolenia.
To oświadczenie wykonawcy to tylko jeżeli z obiektywnych przyczyn nie może uzyskać referencji od podmiotu.
Ty nie mam podmiotu, do którego mogę się zwrócić o przedłożenie dodatkowych informacji lub dokumentów.
To chyba nie masz innego wyjścia jak bazować na niekoniecznie obiektywnym oświadczeniu wykonawcy, bo ciężko byłoby zdobyć dodatkowe informacje od pojedynczych, przeszkolonych osób.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → oświadczenie zamiast referencji
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc