Temat: powszechnie dostępne z noweli
witam
Przygotowuję przetargi na energię i olej napędowy. Ogłoszone będą już gdy obowiązywać będzie nowela. I teraz tak - ja rozumiem, że przy tych tylko wystarczy kryterium ceny?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → powszechnie dostępne z noweli
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam
Przygotowuję przetargi na energię i olej napędowy. Ogłoszone będą już gdy obowiązywać będzie nowela. I teraz tak - ja rozumiem, że przy tych tylko wystarczy kryterium ceny?
moim zdaniem - tak
zgodnie z przyszłym art.91ust.2a tak
Tylko trzeba pamiętać o opisie kosztów w zależności od tego jaka jednostka jest zamawiającym.
no właśnie a o co tak dokładnie chodziło ustawodawcy z tym opisem kosztów ??
np przy oleju opałowym ?
....jeżeli dodatkowo wykażą w załączniku do protokołu postępowania, w jaki sposób
zostały uwzględnione w opisie przedmiotu zamówienia koszty ponoszone
w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia.?;....
no właśnie a o co tak dokładnie chodziło ustawodawcy z tym opisem kosztów ??
.
Też chciałbym to wiedzieć
ehh czyli tradycyjnie niby precyzyjna nowela miała pomóc a wyszło jak zwykle
moim zdaniem to chodzi o to, żeby udowodnić, że zamówienie przygotowane jest w sposób uwzględniający ekonomikę jego wykonywania np przy oleju opałowym, żeby np kiedy jest zbiornik, który pomieści 3000 L to zamówić jedną dostawę w ciągu miesiąca a nie np 2 po 1500 L bo dochodzą koszty transportu. ale za to to sobie łapy uciąć bym nie dała że tak jest.
Dokładnie agaj o to właśnie chodzi ale trzeba będzie "prostować korę" przy każdym innym zamówieniu i wymyślać "bajeczki".
A czy dostawę odczynników do laboratorium też mogę potraktować jako dostawę powszechnie dostępną ?
z tego co się dowiedziałam praktycznie do tego też obowiązuje to:
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;1166;nabywanie_uslug_w_trybie_zapytania_o_cene.html
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → powszechnie dostępne z noweli
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc