1

Temat: CEiIDG po terminie składania ofert

Proszę o potwierdzenie mojej tezy. Wykonawca do oferty (PN próg krajowy) zamieścił wydruk CEiIDG wygenerowany 10 miesięcy przed terminem składania ofert. Został wezwany do jego uzupełnienia. Na wezwanie zamawiającego złożył wydruk z CEiDG ale sporządzony kilka dni po terminie składania ofert. Przesłał także oświadczenie, iż w okresie od wydruku nieaktualnego CEiDG do tego wydrukowanego po terminie składania ofert nie były dokonywane żadne zmiany w rejestrze. W mojej ocenie wykonawca nie wykazał spełnienia warunku udziału w postępowaniu na dzień składania ofert.

2

Odp: CEiIDG po terminie składania ofert

kaczka napisał/a:

W mojej ocenie wykonawca nie wykazał spełnienia warunku udziału w postępowaniu na dzień składania ofert.

A w mojej ocenie jest ważny i należy go uznać, sprawa upadłościowa gdyby takowa była została by odnotowana w uzupełnionym CEiDG, a jeżeli nie jest to uznać.

3

Jeśli z treści dokumentu nie wynika że wykonawca spełnia warunek udziału na dzień składania ofert - wykluczenie. Rejestru zmian nie dołączył?

4

Zapewne wynika, jeżeli nie ma upadłości na dzień uzupełnienia smile

5

Powinno, ale kontrolujący różnie do tego podchodzą.

6

Nigdy nie patrzmy tylko z perspektywy kontroli, oni są omylni i to bardzo.

7

Tak masz rację, ale utrata dofinansowania zmienia spojrzenie. A spotkałam się z przypadkiem że 25% korekty było z tego tytułu.

8

uznać jak najbardziej. Teraz spełnia i co najważniejsze ma spełniać w momencie podpisywania umowy. Poza tym wydruk jest wydrukiem a zawartość wpisu zawartością smile

9

Wykonawca uzupełnił CEiIDG po terminie i załączył rejestr zmian, z którego wynika, iż nie był w upadłości

10

Jest ok.