Temat: Usługa odbioru i zagospodarowania stałych odpadów komunalnych
Czy w tym przypadku przedmiot zamówienia jest ogólnie dostępny oraz ma ustalone standardy jakościowe, żeby móc zastosować kryterium cena-100%?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Usługa odbioru i zagospodarowania stałych odpadów komunalnych
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w tym przypadku przedmiot zamówienia jest ogólnie dostępny oraz ma ustalone standardy jakościowe, żeby móc zastosować kryterium cena-100%?
Niestety nie.
Tak myślałam. Jakie można zastosować drugie kryterium? Może np. termin płatności faktury.
Np. częstotliwość odbioru frakcji X, lub poziom uzyskania recyklingu.
znalazłam opinie KIO, zalecają "częstotliwość odbioru wskazanych odpadów"
Mogłabym prosić o sygn. akt.
Komentarz do wyroku KIO z dnia z dnia 8 kwietnia 2013 r. (Sygn. akt: KIO 644/13, Sygn. akt: KIO 647/13, Sygn. akt: KIO 648/13, Sygn. akt: KIO 658/13)
http://www.komunikaty.pl/komunikaty/1,79968,14278012,KIO_o_zasadach_opisu_przedmiotu_zamowienia_i_kryteriach.html
Też jestem za częstotliwością o czym pisałem wyżej, jednak recykling też jest ok.
W regulaminie utrzymania porządku i czystości gminy mam, że wywóz odpadów selektywnych suchych ma odbywać się nie rzadziej niż co 4 tygodni, w przypadku domów jednorodzinnych. Myślę nad wprowadzeniem do przetargu warunku częstotliwości wywozu odpadów: cena-80%, częstotliwość wywozu: 20%, jeżeli wywóz będzie co 4 tygodnie 0 pkt, a np. co 2 tygodnie 20 pkt. W takim przypadku muszę podać w siwz ile jest domów jednorodzinnych. Nie wiem czy dobrze myślę...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Usługa odbioru i zagospodarowania stałych odpadów komunalnych
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc