Temat: usługa niepriorytetowa - art.5a
jeżeli chciałbym skorzystać z art. 5a dla usługi niepriorytetowej to i tak muszę wykombinować jakieś drugie kryterium oprócz ceny?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usługa niepriorytetowa - art.5a
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jeżeli chciałbym skorzystać z art. 5a dla usługi niepriorytetowej to i tak muszę wykombinować jakieś drugie kryterium oprócz ceny?
Chyba że zadanie powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych.
ciężko będzie to uzasadnić.
Co uzasadnić?
Czy badania okresowe powyżej progów muszą mieć dodatkowe kryterium?
Co uzasadnić?
że to zadanie powszechnie dostępna itd.
Tego nie musisz uzasadniać tylko koszty ponoszone w okresie korzystania , totalna głupota!
no to o tych kosztach co ma być załącznikiem do protokołu to faktycznie masakra.
z niepriorytetowymi nie ma problemu, można dać 90 % cena a 10 % doświadczenie
gdybym chciał punktować posiadanie przez osobę, która będzie wykonywać zamówienie, pewnego certyfikatu, to mogę wpisać przy tym kryterium, że wykonawca ma załączyć kserokopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem, czy muszę tylko oprzeć się na oświadczeniu w ofercie, że osoba ta ma ten certyfikat?
Wystarczy oświadczenia a te składane są pod groźbą KK.
jeżeli drugim kryterium jest doświadczenie to można wzywać z art. 26 ust. 3 do uzupełnienia wykazu wraz z referencjami, jeżeli mam wątpliwości czy spełnia warunek udziału w postępowaniu? Jeżeli w odpowiedzi na wezwanie zamiast 2 wykazanych usług przedstawi mi np. 6- wtedy otrzyma maksymalną ilość punktów, niż gdyby pierwotnie spełnił warunki udziału przy wykazanych dwóch usługach...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usługa niepriorytetowa - art.5a
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc