1

Temat: Podmiot trzeci

Wykonawca, który będzie wykonywał dokumentację projektową wskazał w ofercie projektantów i ich zobowiązania do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów. Czy w tej sytuacji Podmiot trzeci musi brać udział w realizacji części zamówienia a W wykona zamówienie z udziałem podwykonawców? Co w sytuacji gdy przedmiotem zamówienia są usługi polegające na powołaniu Inspektora Nadzoru. Wykonawca będzie realizował w/w zamówienie przy udziale Podmiotu trzeciego. Czy Podmiot trzeci również bierze udział w realizacji części zamówienia, a W wykona zamówienie przy udziale podwykonawcy?

2

Odp: Podmiot trzeci

Jeśli chodzi o projektantów to tak podmiot trzeci bedzie brał udział w wykonaniu zamówienia. a jaka jest wpisana forma dysponowania tymi osobami? Czy inna firma udostępnia swoich projektantów? bo z doświadczenia wiem, że to różnie wygląda.

3

Wykonawca nie wpisał formy dysponowania, załączył tylko zobowiązania. Każdy z nich prowadzi działalność gospodarczą. Z kolei osoba do pełnienia funkcji Inspektora Nadzoru zobowiązała się do pełnienia tej funkcji.

4

każdy z nich jest  jako osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą może być podmiotem udostępniającym siebie czyli każdy będzie projektował swoją branżę czyli będzie wykonywał zamówienie

5

Uważasz myszko że nie trzeba wyjaśnić lub wzywać do uzupełnienia informacji o podstawie do dysponowania skoro ustawa to wymaga?
Tak z ciekawości pytam.

6

Grażka napisał/a:

Wykonawca nie wpisał formy dysponowania, załączył tylko zobowiązania. Każdy z nich prowadzi działalność gospodarczą. Z kolei osoba do pełnienia funkcji Inspektora Nadzoru zobowiązała się do pełnienia tej funkcji.

Marcel  ! jeżeli dołączył zobowiązania każdego projektanta to dysponuje czy nie dysponuje? Wykonawca ma wykazać ,że dysponuje a w tym przypadku dysponuje na 100%
a ,że nie zaznaczył w tabelce to tylko uchybienie
jak nie wpisze w tabelkę uprawnień, a dołączy ich kopię to wzywasz do wyjaśnienia? ja nie bo wynika to z innego nie wymaganego dokumentu

7

miłego weekendu z 10=tym włącznie HURRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAA!!!

8

Zgadza się myszko smile, tak pytałem, chciałem wiedzieć jakie masz zdanie w tym temacie (z rozwinięciem wink ).