1

Temat: kryterium oceny ofert

Mam pytanie dotyczące kryterium oceny ofert: co to znaczy, że przedmiot zamówienia jest powszechnie dostępny, mam zrobić PN na robotę budowlaną tzn. przebudowę budynku dydaktycznego, czy to jest robota powszechnie dostępna wg mnie tak i zastosowalnym tylko kryterium cenę, ale czy nikt mi tego nie zakwestionuje?! Proszę o Wasze przemyślenia.

2

Odp: kryterium oceny ofert

Nie radzę, każda r. budowlana jest dostosowana do indywidualnej potrzeby danego zamawiającego (projekt itd.).

3

Gdzieś była mowa, że niby te najprostsze rb można traktować jako powszechnie dostępne, ale naokoło wszyscy odradzają takie podejście.

4

Ja odradzam.

5

Nie traktowałabym takiej roboty jako powszechnie dostępnej. Radze zastosować dwa kryteria oceny ofert.

6

Katiqq napisał/a:

Gdzieś była mowa, że niby te najprostsze rb można traktować jako powszechnie dostępne, ale naokoło wszyscy odradzają takie podejście.

UZP tak mówi - dostępne - czyli najprostsze remonty (np. tynki, malowanie) - a na pewno nie przebudowa czy też budowa.

Jak koledzy - na pewno nie jest to robota bud. powszechnie dostępna (ci durni posłowie znowu skomplikowali) .

7

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
pozdrawiam