1

Temat: zamiast informacji banku - zestawienie operacji

Witam
Zamawiający zażądał dołączenia do oferty informacji banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolnośc kredytową. Wykonawca dołączył do oferty zestawienie operacji za jeden dzień, z którego wynika, iż wykonawca wpłacił na swoje konto - przed dniem składania ofert, środki finansowe w takiej wysokości aby na koncie saldo końcowe odpowiadało kwocie, która wymagał Zamawiający.
Dziękuję za szybką odpowiedź.

2

Odp: zamiast informacji banku - zestawienie operacji

Czy to zestawienie operacji wykonał bank ??

3

Jeżeli nie, to uzupełnienie smile

4

No właśnie nie wiem, wygląda mi to na wydruk internetowy. .  Na dole jest napis: Dokument elektroniczny - nie wymaga podpisu ani pieczęci.

5 (edytowany przez Darek W. 2014-11-27 09:23:26)

olimpia1981 napisał/a:

No właśnie nie wiem, wygląda mi to na wydruk internetowy. .  Na dole jest napis: Dokument elektroniczny - nie wymaga podpisu ani pieczęci.

A jeśli tak i jest wymagana wysokość środków - to można by uznać,

np. KIO 445/12  - Zachowanie formy pisemnej w odniesieniu do informacji z banku o wysokości zgromadzonych na rachunku, prowadzonym przez ten bank, środków finansowych jest równoznaczne ze sporządzeniem tej informacji w postaci elektronicznej.

lecz trzeba mieć na uwadze - np. KIO 942/13

"Ustawodawca nie określił formy, w jakiej może być wystawiania informacja z banku, czy ma to był potwierdzenie stanu salda, czy informacja zawierająca oświadczenie wiedzy banków, co do wysokości dostępnych środków na konkretnym rachunku bankowym. Skoro ustawodawca nie ograniczył formy wystawianego dokumentu, tak jak to uczynił np. w zakresie zaświadczeń wydawanych przez urzędy skarbowe czy ZUS, to dopuszczalna jest każda forma informacji, istotne jest to, żeby pochodziła z banku".

innymi słowy to informacja pochodzi z banku przecie ............... smile:):)

A jak nie - to jak Marcel smile

6

Jeśli to wydruk z konta bankowego to uznałabym wink

7

oki, dziękuję