Temat: informacja o kwote
Otrzymaliśmy od jednego z wykonawców pytanie o informację jaka kwota jest przewidziana na realizację zadania. Otwarcie ofert w dniu 6 lutego. Powiedzcie co z takim pismem zrobić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → informacja o kwote
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Otrzymaliśmy od jednego z wykonawców pytanie o informację jaka kwota jest przewidziana na realizację zadania. Otwarcie ofert w dniu 6 lutego. Powiedzcie co z takim pismem zrobić?
Można powołać się na art. 86.3 pzp
Jak covec - lub ogłoś to wszem i wobec ile masz - bo możesz.
na etapie ogłoszenia przetargu mogę? myślałam że dopiero bezpośrednio przed otwarciem ofert
No gdzieś obiło mi się o uszy, że zamawiajacy podaje kwotę jaka zamierza przeznaczyć podczas otwarcia ofert- ale jest to ostatni moment kiedy musi to zrobić. Nie ma podobno przeszkód aby podać kwotę wcześniej. Co o tym sądzicie? Ja nie jestem jeszcze taki odważny, ale w sumie czasem przydaje się taka informacja.
Takie dane podajemy jedynie podczas otwarcia ofert. Tu chodzi o faktyczną czynność otwarcia ofert. Przed tą czynnością podaje się kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zadania.
Czyli odpisać mu powołując się na art. 86.3 i nie podając kwoty
Takie dane podajemy jedynie podczas otwarcia ofert. Tu chodzi o faktyczną czynność otwarcia ofert. Przed tą czynnością podaje się kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zadania.
To zależy od zamawiającego - może przed jak i po otwarciu ofert.
Masz rację Darku W. - to zależy od Zamawiającego Ja jednak stosuje zapis art. 86 ust. 3 dosłownie.
Dodatkowo polecam komentarz J. Pieróga, wydanie 13 z 2014 r. Potwierdza to co wcześniej napisałam.
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=13008
a ja uważam ,że zdrowiej dla wszystkich byłoby podawać bo zakazu nie ma . Mam milion i bijcie sie o to zamówienie kto da mniej wygra.
Zgadza się, zakazu w ustawie nie ma, mógł ustawodawca jaśniej to zapisać
przecież w gminach są plany wieloletnie jawne gdzie jak byk pisze ile ! i na co !
Uważam jak Myszki. Jak chcą to podawać do publicznej wiadomości
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → informacja o kwote
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc