Temat: usuwanie skutków powodzi
Witam, mamy promese na 4 rózne drogi. Czy przetarg powinien byc jeden czy dla każdej drogi osobno?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usuwanie skutków powodzi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, mamy promese na 4 rózne drogi. Czy przetarg powinien byc jeden czy dla każdej drogi osobno?
Ja tez bawie się z tzw. "powodziówkami" i ogłaszam na każde zadanie z promesy osobno
No tak ale to jest 4 razy więcej roboty. Zastanawiam się czy nie ogłosic jednego jako jedno zadanie bez ofert częsciowych ale przy każdej drodze zaznaczyć inny termin wykonania a przy oststniej ten co będzie w ogłoszeniu. Wówczas byłyby odbiory po kazdej wykonanej, faktury i płatności. W powodziówkach jest tak, że z wojewodą umowa na każdą droge jest osobna.
a nie lepiej jedno zamówienie podzielone właśnie na zadania - bezpieczniej bo może być 4 wykonawców lub inne opcje a tak weźmie jeden i " może nie wykonać" cztery lokalizacje, cztery odbiory , cztery Umowy
można tak i tak zależy od Zamawiającego
Ja bym także ogłosił jeden z podziałem na 4 części z zastrzeżeniem, że 1 wykonawca może złożyć ofertę na maksymalnie dwie części - tak dla bezpieczeństwa.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usuwanie skutków powodzi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc