1

Temat: kosztorys

Wynagrodzenie kosztorysowe, wykonawca miał dołączyć zbiorczy kosztorys dla wszystkich przydomowych oczyszczalni, złożył natomiast kosztorys osobno dla każdej posesji, nie odrzucam wykonawcy, ale czy mogę wezwać do uzupełnienia tego zbiorczego kosztorysu? Czy tylko mogę ewentualnie prosić o wyjaśnienie na mocy art. 87?

2

Odp: kosztorys

Kosztorysu jako takiego się nie uzupełnia. Ja bym wezwała do wyjaśnień a potem ewentualnie poprawić jak inną omyłkę

3

ab123 napisał/a:

Wynagrodzenie kosztorysowe, wykonawca miał dołączyć zbiorczy kosztorys dla wszystkich przydomowych oczyszczalni, złożył natomiast kosztorys osobno dla każdej posesji, nie odrzucam wykonawcy, ale czy mogę wezwać do uzupełnienia tego zbiorczego kosztorysu? Czy tylko mogę ewentualnie prosić o wyjaśnienie na mocy art. 87?

zróbcie sobie sami zzk

4

Wezwałam tylko do wyjaśnienia z mocy art. 87 ust.1, chociaż i tak oferta jest do zaakceptowania, bo wykonawca "dał coś więcej niż wymagaliśmy".

5

Jeszcze mam jedno pytanie, czy w wynagrodzeniu kosztorysowym mogę żądać tylko kosztorysu uproszczonego czy tylko szczegółowego?

6 (edytowany przez Darek W. 2015-03-02 14:55:10)

możesz dać zalecenie