1

Temat: warunek spełnienia wiedzy i doświadczenia

Wczoraj zmieniłam warunek  spełnienia wiedzy i doświadczenia, przedłużyłam termin składania ofert o 7 dni. Dzisiaj się okazała, że muszę jeszcze uściślić ten warunek. Mam drugi raz przedłużyć termin składania ofert?

2

Odp: warunek spełnienia wiedzy i doświadczenia

Nie.

3

Ale ogłoszenie o zmianie umieszczam jednak, więc nie wiem.

4

MY gdy zmieniamy warunek udziału w postępowaniu zmieniamy tak aby przetarg krajowy "wisial pelne 14 dni" wytrącamy tym argument kontrolującym - zmiana ta może mieć wpływ na ilość Wykonawców zainteresowanych przetargiem

5

Jak Myszy. Przesuń dzisiaj jak możesz przynajmniej o ten jeden dzień  i masz świety spokój...

6

Termin jest przedłużony aż o 7 dni - ab123 nie zmienia warunku tylko uściśla - jest wystarczająco dużo czasu aby wprowadzić ewentualne zmiany w ofertach.

7

Dokładnie jak Darek, to nie zmiana tylko doprecyzowanie istniejącego.

8

Nie zgadzam się z wami. Art 12a ust 2 wyraźnie mówi o przedłużeniu jeżeli zmiana jest istotna, tzn gdy m.in dotyczy warunków udziału w postępowaniu. Nie ma zmiłuj i trzeba przedłużyć choćby o 1 dzień.

9

Moim zdaniem to jednak nie będzie sprecyzowanie, szef ma inne zdanie, więc miałam taki warunek ...udokumentuje wykonanie minimum jednej roboty w zakresie rozbudowy oczyszczalni ścieków wraz z budową kanalizacji sanitarnej grawitacyjnej, sieci kanalizacji tłocznej z przepompownią ścieków i sieci wodociągowej, a chce zmienić na: ...1 robotę budowlaną obejmującą swoim zakresem budowę lub przebudowę sieci kanalizacji sanitarnej albo innych robót związanych z budową kanalizacji np. budowa, przebudowa, modernizacja oczyszczalni ścieków, przepompowni sieciowych i przydomowych, stacji zlewczych itp. w połączeniu z sieciami wodociągowymi, z których można wywnioskować, że wykonawca posiada niezbędne doświadczenie do wykonania zamówienia. Myślę, że zmienię jeszcze raz to ogłoszenie i przedłużę termin składania ofert.

10

To różnica w warunku jest i raczej nie jest to doprecyzowanie a zmiana, więc należy zmienić termin.

11

Przesunęłam termin.

12

jw

13

Marcel napisał/a:

To różnica w warunku jest i raczej nie jest to doprecyzowanie a zmiana, więc należy zmienić termin.

To nie ma znaczenia ze to "doprecyzowanie". Jeżeli zmienia się ogłoszenie 10 razy przez dostawienie kropki lub przecinka to 10 x trzeba zmieniać TSO

14

Publikując zmianę wpisuję nr ogłoszenia pierwotnego, a warunek, który chcę zmienić z pierwszego ogłoszenia, czy ten zmieniony warunek z drugiego ogłoszenia?

15

Zmieniasz już  ten zmieniony który miał być wcześniej docelowy.