Temat: wysokość środków
Przetarg podzielony na 2 części. Czy podając wysokość środków na otwarciu ofert mogę podać łączną kwotę? W budżecie mam wpisane to zadanie pod jedną pozycję.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wysokość środków
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przetarg podzielony na 2 części. Czy podając wysokość środków na otwarciu ofert mogę podać łączną kwotę? W budżecie mam wpisane to zadanie pod jedną pozycję.
Wg mnie jeżeli są 2 części to należy odczytać kwoty na każdą z nich, bo co w sytuacji gdy na jedną część się zmieszczą w budżecie, a na drugą mocno zawyżą cenę mogę dokonać wyboru na jedną a drugą powtórzyć
Lepiej rozbić kwotę na części. Każdą z części traktujesz oddzielnie jako odrębne zamówienie i dlatego powinno sie wiedzieć czy w danej części masz wystarczające środki. Możesz mieć sytuację że oferty na obie części będą miały dziwna dysproporcja środków (np część A brak oferty a na część B oferta za 99% zabezpieczonych środków) wtedy nie będzie możliwości unieważnienia postępowania ze względu na brak środków.
podaję osobno a potem ewentualnie przesuwam jeżeli jest taka konieczność i są środki
Tak zrobiłam, podałam łącznie, a potem na I cześć i II cześć. Okazało się, że na I cześć jest "za dużo", a na II część "za mało", ale suma I i II nie przekracza łącznej ilości środków w budżecie, więc bez problemu mogę przesunąć środki?
Tak, można dokonać przesunięcia.
osobno
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wysokość środków
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc