Odp: zamówienie uzupełniające
Nawet UZP twierdzi, że jeśli zamówienie (uzupełniające czy dodatkowe) nie przekracza 30 kOjro, to Pzp się nie stosuje.
a podaj w którym miejscu i gdzie to opublikowano
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zamówienie uzupełniające
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nawet UZP twierdzi, że jeśli zamówienie (uzupełniające czy dodatkowe) nie przekracza 30 kOjro, to Pzp się nie stosuje.
a podaj w którym miejscu i gdzie to opublikowano
Umowa obowiązywała do sierpnia 2014 roku, czyli mogę zabezpieczenie zastosować. Umowa będzie praktycznie tożsama. Tylko zastanawiałam się nad zabezpieczeniem, zmianami umowy.
zmiany umowy to raczej w siwz lub ogłoszeniu w umowie ja nie umieszczam
A proszę: (...)W przypadku, gdy wartość zamówienia dodatkowego lub uzupełniającego będzie niższa lub równa niż wyrażona w złotych równowartość kwoty 14 000 euro, do udzielenia zamówienia procedury przewidziane w ustawie Prawo zamówień publicznych nie będą miały zastosowania, ze względu na uregulowane w art. 4 pkt 8 Pzp. W takiej sytuacji możliwe będzie udzielenie zamówienia dodatkowego lub uzupełniającego innemu podmiotowi niż wykonawca zamówienia podstawowego.(...)
A jest to wydawnictwo PARP pn. KONTROLA UDZIELANIA ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH PROWADZONA PRZEZ PREZESA UZP (Na podstawie Informatorów Urzędu Zamówień Publicznych Lipiec 2010 ? Czerwiec 2011), Opracowanie: Urząd Zamówień Publicznych
Myszko, musisz się ugiąć i traktować zamówienia z 4.8
trochę szok że można udzielić innemu wykonawcy
Udziela się co do zasady temu samemu jednak nie trzeba tworzyć protokołów ZP-WR czy też wysyłać zawiadomienia do BZP.
Czy podpisanie umowy może być w tym samym dniu co negocjacje?
Tak.
Czy oświadczeniu o braku podstaw o wykluczeniu wykonawca również dołącza?
Wedle woli Zamawiającego.
Mam pytanie, zamówienie uzupełniające na zaprojektowanie przydomowych oczyszczalni ścieków. W zamówieniu podstawowym miałam w zakresie opracowania wykonawca miał dołączyć mapy sytuacyjno-wysokościowe dla celów projektowych czy w zamówieniu uzupełniającym mogę zmieć na wymóg dołączenia map do celów lokalizacyjnych? Z góry dziękuję za pomoc.
Czy ktoś mi pomoże? Technologia będzie tu zachowana, więc nie wiem jak do tego podejść.
co to znaczy lokalizacyjnych tzn. mapa do celów opiniodawczych?
Mapa do celów projektowych ? opracowanie kartograficzne w geodezji obejmujące przygotowanie dokumentacji geodezyjnej (mapy sytuacyjno-wysokościowej) niezbędnej do wykonania projektu budowlanego na terenie Polski
Mapa do celów lokalizacyjnych niezbędna do wniosku o warunki zabudowy
W starostwie powiedziano mi, że taka mapa do celów lokalizacyjnych wystarczy.
Tylko właśnie mam problem odnośnie zam. podstawowego.
dla mnie mapa to mapa przecież musi ją po prostu kupić
trochę szok że można udzielić innemu wykonawcy
No bardzo ciekawe jak egzekwują potem gwarancje
Myszko, musisz się ugiąć i traktować zamówienia z 4.8
Nigdy się nie ugnę bo jestem po prostu plaskata rozjechana mysza wbita w ziemię ustawą Pzp
czyli mogę zmienić ten zapis?
mapa do celów projektowych to mapa na której geodeta uaktualnia dane terenowe o dużo, dużo droższa niż mapa zakupiona w starostwie
Wiem, ale nie chodzi mi o koszt, tylko same nazewnictwo
tylko chyba się zmieni wartość pojedynczego projektu bo zamiast np 600 zł z podstawowego zamówienia (mapa do celów projektowych) w nieuzupełniających mapa ze starostwa za 60 zł to są całkiem inne mapy
A zmienię na lokalizacyjne, a nie zmienię ceny, to pewnie ktoś mi to zarzuci
Chociaż w zamówieniu podstawowym wykonawca podawał cenę ryczałtową brutto 1 POŚ.
Mapy do celów projektowych robią geodeci na mapach (podkładach) ze starostwa.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zamówienie uzupełniające
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc