51

Odp: zamówienie uzupełniające

Od lipca na ZUDP nie trzeba składać mapy do celów projektowych, a wystarczy mapa do celów lokalizacyjnych. W zamówieniu podstawowym wykonawca, w zakresie opracowania miał wpisane właśnie mapy projektowe. Cena jaką wpisywał wykonawca w ofercie był ceną ryczałtową za zaprojektowanie 1 POŚ. Teraz jak udzielę zamówień uzupeł. i wpiszę mapę do celów lokalizacyjnych. Czy ktoś mi tego nie zarzuci?

52

może podczas negocjacji przyciąć wartość umowy za 1 sztukę dokumentacji

53

Już, wiem... mogę dokonać zmiany z mapy projektowej na mapę do celów lokalizacyjnych. Zamówienie uzupełniające jest nowym zamówieniem. Negocjuję cenę, która nie musi być tożsama z zam. podstawowym albo większa albo równa...

54

albo niższa

55

tak albo niższa smile

56

A mam jeszcze jedną wątpliwość, jeśli chodzi o udzielenie zam. uzpeł. na budowę przydomowych. Gdzieś czytałam, że uzupeł. można udzielić, tylko wtedy gdy mamy projekt budowlany jest na całe zadanie, ale w zamówieniu podstawowym realizujemy np. tylko 70%, gdyż nie mamy środków w budżecie. Potem w ramach uzupeł. realizowana jest dalsza cześć/ A w moim przypadku tak nie jest. Nie mam przecież projektu budowlanego.