1

Temat: wyniki testów

W SIWZ na dostawę komputerów zażądaliśmy przedstawienia wydruku ze strony PassMark na konkretny dzień, że procesor otrzymał odpowiednią ilość punków w testach. Jeden z wykonawców zwrócił się do zamawiającego z prośbą o udostępnienia na naszej stronie www wyników procesorów w teście passmark na wymagany przez nas dzień.
Jak dla mnie to nie powinniśmy na to w ogóle odpowiadać bo to nie jest wyjaśnienie siwz, a poza tym nie wiem czy możemy opublikować coś takiego na swojej stronie? Co o tym myślicie?

2

Odp: wyniki testów

Tu się możesz mylić. Ja co prawda w jeszcze w zeszłym roku myślałem podobnie. Jednak wyniki testów publikowane na stronie http://www.cpubenchmark.net/ - bo zapewne o to Ci chodzi - opierają się o testy wykonywane przez użytkowników różnych komputerów. Przez to ilość punktów dla danego procesora może się zmienić i to nawet na przestrzeni dni. Taką właśnie miałe sytuację.

Dlatego też Ja na chwilę obecną zapisałbym wyniki z danego dnia do pdf i zamieścił jako załącznik do SIWZ. Wtedy każdy Wykonawca będzie miał ten sam punkt odniesienia.

3

Odp: wyniki testów

Dzięki