Temat: liczenie terminu
dla sprawdzenie: jeżeli ogłaszam przetarg 28 kwietnia na usługi bankowe to kiedy mogę mieć otwarcie ofert? 6 maja? Dobrze liczę bo już sobie nie dowierzam ;-) jak to jest z tymi świętami?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → liczenie terminu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dla sprawdzenie: jeżeli ogłaszam przetarg 28 kwietnia na usługi bankowe to kiedy mogę mieć otwarcie ofert? 6 maja? Dobrze liczę bo już sobie nie dowierzam ;-) jak to jest z tymi świętami?
Tak - 06.05.15
super oferty dostaniesz !!
Nie za krótko, licząc w tym długi weekend?
Marcel ale termin dobrze wyliczony? Długi weekend też liczymy jak każdy inny dzień?
Marcel ale termin dobrze wyliczony? Długi weekend też liczymy jak każdy inny dzień?
Tak.
Dziękuję bardzo i życzę miłego dnia ;-)
r.budowlana w BZP, ogloszenie 06.05. to skladanie ofert do 20.05?
21-go.
dzieki
ja do terminu nie liczę dnia ogłoszenia przetargu i dnia składania ofert. bez względu jak ktoś to będzie liczył zawsze mam zachowany minimalny termin wymagany ustawą.
ja do terminu nie liczę dnia ogłoszenia przetargu i dnia składania ofert. bez względu jak ktoś to będzie liczył zawsze mam zachowany minimalny termin wymagany ustawą.
robie identycznie dlatego wyszedl mi termin skladania 21.05. czy jesli w tym postepowaniu(nie moim) ktos dal termin 20.05. to moze miec problemy?
teoretycznie przy pisaniu ogłoszeni o zamóweniu w bzp program informuje że termin jest za krótki
Pełne 14 dni.
jeśli nie wymagacie dokumentów z KRK to czy zaznaczacie w pkt III.4.3.1. w ogłoszeniu w BZP tj:
* nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.
Jak nie żądasz to po co chcesz zaznaczać
czyli ten pkt dotyczy KRK tak?tego nie bylam pewna:-)) bo kolejne pkt-y do zaznaczenia mowia o art. 1-9 oraz 4-8 wlasnie KRK
teoretycznie przy pisaniu ogłoszeni o zamóweniu w bzp program informuje że termin jest za krótki
to kto ma racje Wy czy program??? bo program przyjal 20.05
dla bezpieczeństwa zawsze jednak liczę 14 dni bez dnia ogłoszenia i bez dnia składania taka rozgrzewka przez nowelizacją (35 dni) do robót oczywiście
Jak wyżej, jak pisałem wcześniej, pełne 14 dni.
dla bezpieczeństwa zawsze jednak liczę 14 dni bez dnia ogłoszenia i bez dnia składania taka rozgrzewka przez nowelizacją (35 dni) do robót oczywiście
te 35 dni to tylko chyba do zamówień unijnych będzie.
patrz art. 195.1.2 projektu nowej ustawy.
bardzo prosze o jakies przykłady wyroków KIO w sprawie plenych 14 dni bo musze pisemnie uzasadnic..
komu musisz uzasadnić?
a skomplikowana sprawa..innemu zamawiaczowi
art 111 KC
§ 1. Termin oznaczony w dniach kończy się z upływem ostatniego dnia.
§ 2. Jeżeli początkiem terminu oznaczonego w dniach jest pewne zdarzenie, nie uwzględnia się przy obliczaniu terminu dnia, w którym to zdarzenie nastąpiło.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → liczenie terminu
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc