1

Temat: usługi telefonii stacjonarnej

mam taką sytuację: 22.12.2007 r. wygasa umowa z telekomunikacja na świadczenie usługi linii cyfrowej ISDN dla  centrali mojej jednostki  wskład której wchodzi zakres przyznanej numeracji ok 189 numerów
Ponadto telekomunikacja świadczy usługi mojej jednostce na 5 innych liniach cyfrowych. Umowy na realizacje tych usług zostały zawarte przed nowelizacją z maja 2006 r. i  obowiazują na czas nieokreslony.

Jeżeli zlicze do jednego worka uslugi telefonii stacjonarnej to w danym roku wydajemy na ich realizcje ponad 14.000 euro.
Ale większośc z umów zawarta została wczesniej, natomiast ta jedna wygasa a jej wartość w roku nie przekracza 14.000 euro. Czy w takiej sytuacji powinno stosowac się pzp i przeprowadzać postepowanie o udzielenie zamówienia?  Czy wartośc tego ewentualnego postepowania (na jedną linię cyfrową) powinnam doliczyć do reszty umów (zawartych na czas nieokreslony) i robić np. przetarg czy powinnam traktowac to oddzielnie? Może juz ktoś przeprowadzal postpowanie na usługi telfonii stacjonarnej?

2

Odp: usługi telefonii stacjonarnej

dorota26 napisał/a:

Czy wartośc tego ewentualnego postepowania (na jedną linię cyfrową) powinnam doliczyć do reszty umów (zawartych na czas nieokreslony) i robić np. przetarg czy powinnam traktowac to oddzielnie?

Ale skąd pomysł żeby to łączyć?
Traktujesz to jako zamówienie w częściach albo powtarzające sie okresowo?

3

pomysł na łączenie stąd że sa to usłgi telefonii stacjonarnej świadczone na rzecz mojej jednostki płacimy za to w jednej fakturze (przynajmniej do tej pory tak bylo)

4

No a jak zrobisz przetarg to dalej bedzie na jednej fakturze?

5

pewnie ze nie tylko czy powinnam robić przetarg bo wartość szacunkowa dla tej jednej linii cyfrowej nie przekracza 14.000 euro, przekracza jeśli zsumuje wszystkie liniie

6

Nie widze podstaw do sumowania. Czyli zamówienie poza ustawą.