Temat: protokół ZP - PN - czy wpisać tu projektantów
Dot. robót budowlanych. czy w protokole ZP - PN wpisać osoby które przygotowywały projekt budowlany, kosztorys. czy oni powinni składać oświadczenie ZP-1?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → protokół ZP - PN - czy wpisać tu projektantów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dot. robót budowlanych. czy w protokole ZP - PN wpisać osoby które przygotowywały projekt budowlany, kosztorys. czy oni powinni składać oświadczenie ZP-1?
Ja w ZP-PN wpisuję jednak ZP-1 nie wypełnia.
a w której części wpisujesz?
Osoby wykonujące czynności z przygotowaniem postępowania.
??????????????????
ja nie wpisuje
to wpisywac projetantow jako tych co opisali przedmiot i oszacowali czy nie?
W ZP-PN moim zdaniem tak.
Ja nie wpisuję
Wpiszesz jest ok, nie wpiszesz też jest ok, jednak osobiście dbam o szczegóły
jak to w protokole - wiele można dopisać oby tylko odzwierciedlało rzeczywistość
No i właśnie odzwierciedla, skoro projekt, kosztorysy i przedmiary są częścią SIWZ to nie zaszkodzi wpisać autorów.
a sprawdzających też wpisujesz??
Też.
Nie wierzę, żebyś Marcelku wszystkich autorów wpisywał, głównego, branżystów, asystentów, sprawdzających...
a sprawdzających też wpisujesz??
Jakie pytanie, taka odpowiedź
Oczywiście że sprawdzających nie wpisuję, bez przesady.
odkąd zacząłem wpisywać na umowach z projektantami art 15 ust 2 ustawy (podpowiedz na szkoleniu) to chyba ich wpiszę do protokołu jako przygotowanie opisu przedmiotu zamówienia
Na pewno nie zaszkodzi.
i ponoć rio się nie będzie mogło do kierownika zamawiającego przyczepić
myszy1953 napisał/a:a sprawdzających też wpisujesz??
Jakie pytanie, taka odpowiedź
Oczywiście że sprawdzających nie wpisuję, bez przesady.
Czyżbym zadawała głupie pytania, a czym się różni projektant od sprawdzającego projekt przecież też uczestniczy
w przypadku postepowania z podzialem na czesci protokol ZP-PN robicie jeden czy tyle ile blyo czesci?
robię jeden w poszczególnych elementach wściubiam wartości poszczególnych części
Jeden, chyba że Ci się nudzi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → protokół ZP - PN - czy wpisać tu projektantów
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc