1

Temat: kryterium gwarancja

wymagałem gwarancję na sprzęt komputerowy z zakresu 12-48 miesięcy.

wykonawca na poszczególne akcesoria podał różne okresy, np. zestaw - 24 miesiące, drukarka - 12 miesięcy, laptop - 36 miesięcy.

i co teraz wziąć do oceny? optowałbym za odrzuceniem jako niezgodna ze siwz.

2

Odp: kryterium gwarancja

No co teraz, przecież nie masz na pakiety czy też ofert częściowych, nie da się ocenić, chyba że wziąć średnią smile

3

odrzucę jako niezgodną ze siwz. i tyle.

4

nie bardzo z odrzuceniem skoro dał minimum wymagane to zachował, możesz najwyżej nie punktować - dać zero w tym zakresie i to pod warunkiem, że opisałeś iż jednolita gwarancja musi być na całość

5

w formularzu oferty miałem:

2.    Oświadczamy, że na ww. sprzęt komputerowy udzielamy gwarancji na okres: ??.... miesięcy 1)

1) należy podać okres gwarancji z przedziału od 12 miesięcy do 48 miesięcy włącznie

Wykonawca miał wpisać w miejsce kropek liczbę i nic więcej, a ten sobie porozbijał. jakość wszyscy inni zrobili tak jak trzeba, tylko ten pokombinował.

6

szad napisał/a:

w formularzu oferty miałem:

2.    Oświadczamy, że na ww. sprzęt komputerowy udzielamy gwarancji na okres: ??.... miesięcy 1)

1) należy podać okres gwarancji z przedziału od 12 miesięcy do 48 miesięcy włącznie

Wykonawca miał wpisać w miejsce kropek liczbę i nic więcej, a ten sobie porozbijał. jakość wszyscy inni zrobili tak jak trzeba, tylko ten pokombinował.

Do odrzucenia.

7

Jeszcze tylko sam opis minimum w siwz?... Ale tu uważam, iż przyjmujesz wartość najmniejszą tych 12 m-cy do punktacji natomiast do umowy możesz podnieść poszczególne elementy wyżej. Jeśli nie ma mniejszego okresu gwarancji niż 12m-cy to spełnił warunek podstawowy tylko nie będzie miał wiecej punktów

8

Minimalny okres gwarancji wynosi 12 miesięcy. Wykonawca, który zaoferuje okres gwarancji 12 miesięcy otrzyma 0 pkt.
W przypadku podania przez Wykonawcę krótszego niż wymagany okresu gwarancji lub nie podanie (nie wpisanie) gwarancji, oferta Wykonawcy zostanie odrzucona na podstawie
art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, jako niezgodna z SIWZ.
Maksymalny okres gwarancji wynosi 48 miesięcy. Jeżeli Wykonawca zaoferuje okres gwarancji dłuższy niż 48 miesięcy do oceny ofert zostanie przyjęty okres 48 miesięcy i taki zostanie uwzględniony także w umowie.
Wykonawca, który zaoferuje najkorzystniejszy okres (48 miesięcy) otrzyma maksymalną liczbę punktów, tj. 10 pkt, w ramach kryterium gwarancja.
Gwarancję Wykonawca podaje w pkt 2 Formularza oferty.

nie jest to oferta najkorzystniejsza nawet jeżeli ją punktować z gwarancją za 0 pkt, tak więc z tym odrzuceniem do końca nie jestem pewien, bo minimalny okres gwarancji jest.
na przyszłość już wiem, że muszę w siwz uwzględnić również przypadek, który mnie teraz spotkał. jak podadzą różne okresy, to do punktacji przyjmę najkrótszy.

9

chyba jednak uznam tą ofertę i przyznam za gwarancję 0 pkt.