1

Temat: pkt. 13.2 protokołu z postępowania

Czy w pkt. 13.2 protokołu wpisujecie również oferty wykluczone i odrzucone czy tylko te które dostały pkt.?

2

Odp: pkt. 13.2 protokołu z postępowania

Nie przyznajesz punktacji ofertom odrzuconym ani wykonawcom wykluczonym, więc wpisujesz tam tylko te, które pozostały w grze i które oceniłaś.

3

pkt 13 protokołu ( bynajmniej PN ) to zatwierdzenie prac komisji

4 (edytowany przez KasiaF. 2015-08-11 05:43:15)

pkt. 13. to najkorzystniejsza oferta a ppkt. 2 - ocena ofert
tylko oferty, które dostały punkty

5

mówimy o protokole z postępowania w trybie przetargu nieograniczonego?  jeśli tak to mam inna numerację smile

6

Tak mówimy o druku ZP-PN.
Ok. dzięki za utwierdzenie się, a jeszcze się nasunęły inne pytania

1. Czyli w zestawieniu ofert w pkt. 9 wpisuję tylko firmę i cenę oraz inne kryteria, a w pkt. 13.2 punktację?
2. A jeśli miałam tylko kryterium cenę to nie wypełniam pkt. 13.2 a punktację wpisuje do pkt. 9?
3. Jeśli oferty zostały wykluczone lub odrzucone to w pkt. 9 wpisujecie cenę i inne kryteria z zaznaczeniem że zostały wykluczone lub odrzucone?

7

Ad 1 - tak
Ad 2 - co do zasady tak, ja wypełniam nawet jeśli cena była jedynym kryterium
Ad 3 - wpisujesz wszystkie oferty, bez oznaczania co się z nimi dalej działo

8

A jeśli wykonawca uchylił się od zawarcia umowy to powtórzenie czynności wpisuję w pkt. 17? W tym pkt. pisze "podać zwięzły opis czynności nowych / powtórzonych w wyniku rozstrzygnięcia środków ochrony prawnej albo zaleceń pokontrolnych". To nie było ani rozstrzygnięcie środków ochrony prawnej ani zalecenie pokontrolne sad

9

Wpisuję w poz. 17 bez względu na to, że nie jest to powtórzenie na skutek kontroli czy odwołania.