1

Temat: Czy unieważnić?

Witam.

Postępowanie powyżej progów. Dostawa. W  formularzu cenowym około 50 pozycji.
Jest już po otwarciu. W jednej pozycji Zamawiający wpisał lek podając nazwę miezynarodową w postaci płynnej we flakoniku, podał ilosć flakoników,  lecz nie podał samej wielkości opakowania . Tym samym Jedni wykonawcy wycenili ten sam lek w opakowaniu 30 ml a inni 100 ml (bo takie są dostępne) Co z tym począć?

pozdrawiam

2

Odp: Czy unieważnić?

Przeliczyć na cenę za 1 ml. Inaczej nie będziesz miał możliwości porównania ofert.

3

e pewnie w większych opakowaniach tańszy jest

4

Mamy tylko wskazaną ilość opakowań w tej pozycji ale już nie wielkość opakowania.  Nie wiem jakbyśmy to mieli przeliczać...

Czy jest to podstawa do unieważnienia postępowania?

5

Wykonawca podał czy nie podał wielkości opakowania? Z Twojego 1 postu wynika, że to Z nie określił wielkości. Jeżeli z ofert W wynika jaka jest wielkość op, to przeliczasz cenę za 1 ml i w ten sposób porównujesz oferty.
Jeśli natomiast w ofertach nie wpisano wielkości, to tak - jest to podstawa do unieważnienia z 93.1.7 ze wzg na brak możliwości porównania ofert.

6

Wykonawca podał wielkość opakowania, ale nie kumam jakby miało mi to pomóc

Wykonawca A
                       ilość ml w opakowaniu
1.  Lek X                     25 ml                                  op. 500                   zaoferowano lek X  op. 25 ml
2. Lek  Y                                                                  op. 900                   zaoferowano lek Y  op. 30 ml

Wykonawca B
                       ilość ml w opakowaniu
1.  Lek X                     25 ml                                  op. 500                   zaoferowano lek X  op. 25 ml
2. Lek  Y                                                                  op. 900                   zaoferowano lek Y  op. 100  ml

7 (edytowany przez Katiqq 2015-08-24 08:22:27)

Zamówiłeś w oparciu o mililitry danego leku?
Widzę, że oni w ogóle zaoferowali różne ilości:
W A lek Y 900 op x 30 ml = 27.000 ml,
W B lek Y 900 op x 100 ml = 90.000 ml.
Nawet jeśli przeliczysz cenę za 1 ml to i tak nic nie da. Do unieważnienia.

8

Dzięki.

Czy muszę te oferty sprawdzać dalej, np  rachunkowo itp czy mogę od razu unieważnić?

9

Ja pominęłabym sprawdzanie, bo i tak już niczego nie zmieni. Opisz tylko w unieważnieniu dokładnie jaka jest przyczyna.

10

Katiqq napisał/a:

Ja pominęłabym sprawdzanie...

Ja również.

11

Dzięki Wam za pomoc