26

Odp: data zakończeia prac komisji przetargowej

u mnie praca komisji przetargowej kończy się w dniu wskazania kierownikowi zamawiającemu najkorzystniejszej oferty i wykluczonych/odrzuconych w sumie protokół z tej czynności to skopiowana treść pisma - zawiadomienia o wyborze naj. oferty,

podpisanie umowy i ogłoszenie o udziel. zamówienia to czynność techniczna a nie prawna itp.

Podobnie jak Apollo i Marcel - odnośnie pracowitości członków komisji, ale na papierze wszystko jest 4 za, 0 przeciw itp. eh

27

U mnie - z dniem zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania, podpisanym przez kierownika zamawiającego do wykonawców.

Swoja drogą zastanawiam się jak wygląda u was to pisemne "wskazanie kierownikowi najkorzystniejszej oferty" . Przekazujecie do kierownika pismo z wyboru o co z tym pismem robi kierownik.....?

28

u mnie kierownik zatwierdza

29

jo napisał/a:

u mnie kierownik zatwierdza

następnie, to samo pismo, również podpisane przez kierownika,  kierujesz do wykonawcy?..

30

u mnie jest tak:
tworzę zawiadomienie (mimo że jest komisja ;-) i daję kierownikowi, podpisze albo nie

31

ZP_1899 napisał/a:

u mnie jest tak:
tworzę zawiadomienie (mimo że jest komisja ;-) i daję kierownikowi, podpisze albo nie

u mnie identycznie. Podpisze - znaczy zatwierdził wybór.

32

przedkładam  komplet
1) pismo przewodniczącego komisji na nim jest adnotacja zatwierdza/niezatwierdzam kierownika
2)ogłoszenie o wyborze oferty podpisuje kierownik
3) pisma do wykonawców o wynikach podpisuje kierownik

33

Protokół z posiedzenia komisji przetargowej, w nim komisja przetargowa wybiera a raczej wnioskuje wybrać do realizacji najkorzystniejszą ofertę złożoną przez wykonawcę ........, kierownik zamawiającego zatwierdza protokół tym samym zatwierdza wniosek o wybór wykonawcy ......., a samo zawiadomienie o wyborze to już formalność jeżeli chodzi o podpisanie przez kierownika zamawiającego, pamiętać należy że komisja jest "ciałem" pomocniczym dla kierownika zamawiającego.

34

Generalnie postępowanie kończy się wraz z wyborem wykonawcy z którym zostanie zawarta umowa. Komisja proponuje (u mnie) kierownikowi zamawiającego wykonawcę kierownik zatwierdza, i dokonano wyboru. Teoretycznie komisji może zakończyć pracę. W protokole jest jednak pkt 14 i dalej do pkt 18; w pkt 14; prace komisji zakończyły się i pkt 18 to samo, tyle, że po ewentualnych środkach odwoławczych. Czy to jest wznawianie prac komisji, ktoś rozwiązał komisję wraz z dokonaniem wyboru jak w ptk 14? Wg mnie nie. Ostatnio jedna pani zapytała mnie (po zmianie wyniku postępowania) gdzie jest drugi protokół do postępowania? Nie wiedziałem śmiać się czy płakać....

35

jak u większości a to może i czasem lepiej bo sama decydujesz a tak za dużo pomysłów smile