1

Temat: zamawiający pędziwiatr ...

czy są jakieś terminy odnosnie zapraszenia do negocjacji???  mogę np. z dnia na dzień ustalic termin tzn. dziś zaprosić na jutro????, co jeśli się nie stawi wykonawca na negocjacje??? rozumiem ze zgodnie z 60 ust. 1 zapraszam do składania ofert tylko  wykonawców z korymi prowadzono negocjacje czyli z tymi którzy się stawili

2

Odp: zamawiający pędziwiatr ...

skorowidz napisał/a:

czy są jakieś terminy odnosnie zapraszenia do negocjacji???  mogę np. z dnia na dzień ustalic termin tzn. dziś zaprosić na jutro????

Ja nawet zapraszałem na ten sam dzień. smile

skorowidz napisał/a:

co jeśli się nie stawi wykonawca na negocjacje???

Wtedy naruszasz art. 7 ust. 1. hmm

3

dlaczego naruszam??? wszystkich wzywam na ten sam dzień więc równo ich traktuje

4

Przecież wiesz, że jednym bedzie pasować, a innym nie. Sama napisałaś:
co jeśli się nie stawi wykonawca na negocjacje??? rozumiem ze zgodnie z 60 ust. 1 zapraszam do składania ofert tylko  wykonawców z korymi prowadzono negocjacje czyli z tymi którzy się stawili

5

Ale to chyba wykonawca chce uzyskac zamowienie i biorąc udział w postepowaniu, powinien być przygotowany na to, tym bardziej że znane są mu terminy wykonania zamówienia i sam jest świadomy że nie możemy czekać aż on znajdzie czas żeby się spotkać, jakbyśmy tak mieli się układać z każdym to trwałoby to miesiące.

No ale dobra co radzą mądre głowy w tym przypadku???, juz nam odpowiedzieli dziś faxem że nie są w stanie przybyć na dziś bo dziś otrzymali dopiero fax z zaproszeniem, ... defakto otrzymali go wczoraj o 15.45 a pracują do 17.30 ale ok, mogło ich nie byc w biurze czy coś tam tak???

Zapraszac ich do składania ofert ostat. pomomo że nie brali udziału w negocjacjach czy nie?   sad

6

Piotrek na pewno ma na myśli że bdybyś mu dał drugą szansę to byś naruszył art.7.1

7

aaaaa chyba że smile

8

skorowidz napisał/a:

Zapraszac ich do składania ofert ostat. pomomo że nie brali udziału w negocjacjach czy nie?   sad

Lepiej niech wezma udział. Jak nie mogą dzisiaj, to umow sie na poniedzialek.

9

ta, oni napisali w fax ze najwczesniej mogą we wtorek a to jest dla nas 4 dni w plecy i wali sie postepowanie cale bo jesli jeszcze wtym samym dniu byśmy wyslali zaproszenia do skł. ofert to od wtorku 10 dni wypada na 7.12 i gdybyśmy nawet 7.12 zrobili rozstrzygnięcie to podpis umowy wychodzi 15 grudnia (nie pracujemy) więc 17.12 a do 20 jest termin wykonania umowy co jest nierealne.

10

A nawet jakbys zyskała te 4 dni, to da sie wykonac zamówienie w tydzień? Wątpie.

11

da sie juhuuu smile

dobra powiedzcie mi tylko, czy mimo że nie stawili się na negocjacje przekazywać im zaproszenie do złożenia oferty czy nie???, dodatkowo do zaproszeń załączamy poprawiony siwz w zakresie opisu przedmiotu zamówienia i umowy( to co wyszło z negocjacji)

12

wszyscy poszli juz na wekend a ja tu sie mecze i nie wiem co robic buuuuuuuuuuuuu

13

na tym etapie to ty jesteś szefem - zaprosiłeś do negocjacji - nie przyszedł, to jego problem, zapraszasz tych którzy przyszli