Odp: Zamówieie uzupełniające poniżej progu ustawy
Tak - tylko ja bym do tego nie dopuścił
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Zamówieie uzupełniające poniżej progu ustawy
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak - tylko ja bym do tego nie dopuścił
Uporządkujmy - moim zdaniem udzielam pierwszego uzupełniającego poniżej 30 000 ojro więc ustawy nie stosuję, udzielam za rok drugiego ale łącznie z pierwszym już udzielonym wychodzi powyżej 30 000 ojro, więc stosuję pełną procedurę i tyle.
Uporządkujmy - moim zdaniem udzielam pierwszego uzupełniającego poniżej 30 000 ojro więc ustawy nie stosuję, udzielam za rok drugiego ale łącznie z pierwszym już udzielonym wychodzi powyżej 30 000 ojro, więc stosuję pełną procedurę i tyle.
Oczywiście - Jak Marcel - pilnując by nie przekroczyć np. tych 20 %
Dokładnie.
Ja uważam inaczej - ale o tym już wiecie
co Wy z tym ustawowym muszę mieć wniosek z uzasadnieniem , ki i to wszystko piszę zaproszenie i wzór umowy , negocjuję piszę protokół z negocjacji i zawieram umowę wykonawca w dniu podpisania składa oświadczenie 22 i 24
Zgadzam się tylko z Katiqq. Uważam że prawidłowym jest stosowanie procedury właściwej dla danej części jaka aktualnie robimy. Nie rozumiem jak przy zamówieniach uzupełniających można z góry coś sumować.
Również nie zgadzam się z Marcelem, że kolejne zamówienie uzupełniające należy zsumować z tym wcześniejszym. Kumulatywnie? Nie.
To tak jakbyśmy planowali jakieś zamówienie w lutym na 20 tys euro udzielili je, a potem wyszła potrzeba udzielenia zamówienia którego wcześniej nie planowaliśmy na 15 tys euro. I co powinniśmy to drugie potraktować łącznie z tym pierwszym. Wiadomo że nie.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Zamówieie uzupełniające poniżej progu ustawy
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc