1

Temat: Nie odebrana oferta

Mam problem. Miałam otwarcie ofert dzisiaj o g. 11.30 i na otwarciu był 1 oferent. Wywóz Nieczystości stałych na 13 części. O godz. 14.00 dzwoni do mNie Pani z firmy z protensjami, że na otwarciu ofert Nie została wyczytana jej firma. Ja pobieram oferty z Kancelarii Jawnej, gzie tam są przechowywane do czasu otwarcia, okazało się, że dziewczyna Nie wydała mi 1 oferty, właśNie tej. Więc z komisją poszłam po tą ofertę o godz. 15.00 i chcemy ją otworzyć w poNiedziałek i te części, które ta firma złożyła uNieważnić i późNiej ponowić już na te części przetarg. Wiem, że ta firma złożyła na 3 części i już inna firma też złożyła na te części. Chyba, że wybrać najkorzystNiejszą ale mogą być protesty na jawność postępowania (otwarcie ofert) Co o tym myślicie. Proszę o opinię. Dzięki

2

Odp: Nie odebrana oferta

ewelinek napisał/a:

Co o tym myślicie.

Postępowanie na śmieci do kosza na śmieci...

3

Nie żartuj, do śmieci ale nie wszystkie części ? Tylko na te części, które ma ten wykonawca "pokrzywdzony"

4

Tak, tylko na te części.

5

unieważniam postępowanie w danych częściach stosując art. 93 ust. 1 pkt. 7 , a co robię z tym wykonawcą? Jak fachowo się mówi ?  Czy czekam 7 dni na wszczęcie następnego postępowania od unieważnienia ? Pewnie tak 7 dni mają przecież na wniesienie protestu. Ale czy w międzyczasie te pozostałe sprawdzam i wybieram najlepsze oferty, dobrze mówię????

6

polecam artykuł w czasopiśmie ZAMÓWIENIA PUBLICZNE DORADCA" nr 9 wrzesień 2007 - samo życie- str.56

7

O dzięki, właśnie w pracy taki prenumerujemy, na pewno jutro przeczytam.