No ja wczoraj posiedziałam wieczorem i dokopałam sie do wiedzy na ten temat. Faktycznie temat jest trudny skoro nawet sam Marcel, dla mnie autorytet absolutny dał się trochę zmanipulować Jankowi159.
Wklejam poniżej fragment Wyroku KIO który może tu być dobrym przykładem że zobowiązanie podmiotu trzeciego do udostepnienia konsultantów i doradców jest również spełnieniem warunku wiedzy i doświadczenia:
Wyrok Krajowej Izby Odwoławczej przy Prezesie Urzędu Zamówień Publicznych
z dnia 1 czerwca 2015 r.
KIO 1007/15
Tytuł: Udowodnienie dysponowania zasobem wiedzy i doświadczenia niezbędnym do realizacji zamówienia, udostępnionym wykonawcy przez inny podmiot.
1. Nie można stawiać odgórnie tezy o tym, że sama forma konsultacji i doradztwa nie pozwala na to, by mogło dojść do realnego przekazania przez jeden podmiot swojej wiedzy i doświadczenia na rzecz drugiego podmiotu (wykonawcy).
2. Przetransferowanie zasobu w postaci wiedzy i doświadczenia, będącego zasobem o charakterze niematerialnym, wymaga "materialnego nośnika". Nośnikiem wiedzy i doświadczenia podmiotu trzeciego mogą być osoby z danego przedsiębiorstwa, które przydzielone do niniejszego zamówienia będą przekazywać posiadaną wiedzę i doświadczenie w trakcie realizacji poszczególnych zadań i na różnych płaszczyznach wykonywania przedmiotu zamówienia.