1

Temat: Zamówienie do 30 tys. euro

Zapytanie na usługi prawnicze, czy możemy żądać okazania się doświadczeniem min. 3 lata w jst powiatowych czy raczej jest to zawężanie konkurencji, no i najważniejsze czy jest możliwość jakiegokolwiek zapisu dot. dopuszczenia do składania ofert kilku kancelarii na poszczególne dni. Chodzi o to aby nie odsługiwała nas przez 5 dni w tygodniu jedna kancelaria bo jena kancelaria jedno zdanie, jest to postępowanie poniżej 30 tys. ale i tak uważam że powinniśmy kierować się konkurencją, przejrzystość zapisów.

2

Odp: Zamówienie do 30 tys. euro

A dlaczego nie chcecie jednej kancelarii, dla mnie to mało zrozumiałe, to ile radców czy prawników chcecie zatrudnić?

3

Sytuacja dziwna i dla mnie, ale naczelnik wydziału organizacyjnego obawia się że jeżeli będzie jedna kancelaria to interpretacja przepisów będzie jednoznaczna. Obecnie mam 3 prawników z rożnych kancelarii, i wież mi proszę interpretacja przepisów jest zupełnie inna i właśnie jej o to chodzi. Przygotowałam zapytanie ale w ramach niego może złożyć jedna kancelaria na 5 dni w tygodniu a oni się tego obawiają i chcą wprowadzić zapis taki aby np. max jena kancelaria wizieła np. 2 dni  i analogicznie. Nie wiem czy tak można

4

Nie rozumiem kompletnie takiego podziału zamówienia, jedna kancelaria która ma zazwyczaj w swojej firmie po kilku radców, mecenasów, adwokatów potrafi zapewnić należytą obsługę prawną, dla mnie taki podział jest bardzo dziwny, nie twierdzę że nie jest dopuszczalny.