Temat: Pełnomocnictwo czy rnc?
Witam.
O co najpierw zwrócić się do wykonawcy , o wyjaśnienie rnc czy uzupełnienie pełnomocnictwa? czy mogę równocześnie? Wadium nie było.
pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Pełnomocnictwo czy rnc?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
O co najpierw zwrócić się do wykonawcy , o wyjaśnienie rnc czy uzupełnienie pełnomocnictwa? czy mogę równocześnie? Wadium nie było.
pozdrawiam
Ja bym zapytał o wyjaśnienie RNC. Do uzupełnienia wzywamy, chyba że oferta podlega odrzuceniu z innego powodu, a może się okazać, że odrzucisz ją za za RNC lub za brak wyjaśnień.
W tym wypadku najpierw o pełnomocnictwo.
Starczy termin do piątku? Zamawiający dopuścił kom. emailem i faxem.
Pełnomocnictwo musi być w oryginale więc wyłącznie forma pisemna jest ważna. W mojej ocenie do piątku to za krótko. Dałbym poniedziałek.
Marcel czemu pełnomocnictwo najpierw?
Ja w celu przyśpieszenie całej procedury oceny ofert, liczę szybko, które oferty muszą być wyjaśnione w temacie RNC i od razu piszę pisma. W czasie kiedy oni przygotowują odpowiedzi to sprawdzam sobie na spokojnie oferty i szykuję pisma dot. wyjaśnień/uzupełnień, które wysyłam po uwzględnieniu wyjaśnień dot. RNC.
do piątku to tylko wyjaśnienie rnc. Uzupełnienie to więcej dni. To na wyjaśnienie rnc wystarczy czas do piatku?
Bo najpierw badasz czy oferta została złożona w formie pisemnej, podpisana przez osoby umocowane, ewentualne omyłki pisarskie i rachunkowe, późnej RNC.
Zgadzam się z Tobą Marcel. Dlatego miałem wątpliwości, bo wiem, że inne dokumenty jak oświadczenia, krs itp to po wezwaniu do wyjaśnienia rnc. Pełnomocnictwo to inna para kaloszy, bo jak nie złoży to nie ma po co pytać i co uzupełniać.
Dokładnie.
a mogę jednocześnie z pełnomocnictwem wezwać o wypis z ewidencji, bo jego też brakuje a był wymagany w siwz ? Firma jest jednoosobowa typu Feniks Jan Nowak. czy to na drugą rundę po pełnomocnictwie?
Rozumiem. Znowu się czegoś nauczyłem. Dzięki :-)
nie będę mieszał, wyślę najpierw o pełnomocnictwo
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Pełnomocnictwo czy rnc?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc